Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) mangler medarbejdere, fordi flere konsulenter er stoppet, da de har søgt nye udfordringer.
»Jeg ser det ikke som et udtryk for en medarbejderflugt. Det er naturligt, at medarbejdere efter flere år i et arbejde gerne vil prøve noget andet,« fortæller Michael Thomsen, der er formand for DFS.
Som den seneste har DFS-medarbejderen på Vestsjælland fået andet arbejde. Det betyder, at der ikke er nogle konsulenter på Sjælland og København fra 1. marts.
»Det er meget udfordrende, hvis vi ikke meget snart får ansat nye konsulenter på Sjælland. Det kommer til at gå ud over børnene, klub- og lejrarbejdet, nye initiativer og samarbejdet med lokale kirker,« forklarer Michael Thomsen.
»Jeg synes, at det er en foruroligende situation, for folk står ikke i kø for at blive ansat.«
Økonomien har rettet sig
DFS skal også finde en ny landsleder, efter at Steen Møller Laursen stoppede til nytår.
»Det er vigtigt, at vi får ansat den rigtige person til opgaven. Vedkommende skal være parat til at tage arbejdshandskerne på med det samme, for den nye landsleder har sammen med landsudvalget en vigtig opgave med at sætte det hold af konsulenter, som skal bringe DFS videre,« siger formanden.
Han skjuler ikke, at de sidste år med corona og de økonomiske udfordringer har været svære.
»Det har virkelig trukket tænder ud, for vi har haft mange arbejdsopgaver i landsudvalget.«
Michael Thomsen glæder sig over, at der er positive resultater på det økonomiske område.
»Det er lykkedes os at vende den økonomiske situation, så hvis gavetallet holder, bliver underskuddet for 2023 ikke større end budgetteret,« fortæller han.