Ukrainske flygtninge fik elevtallet til at stige i 2022

I både Aarhus og København har Internationalt Kristent Center mærket konsekvenserne af konflikten i Ukraine.

Konflikten i Ukraine har haft en mærkbar effekt hos Internationalt Kristent Center (IKC) i både Aarhus og København i 2022. I danskundervisningen har ukrainerne begge steder været den største gruppe.

Det samlede antal elever i sprogskolen i IKC i Aarhus var 370. Det ligger tæt på året før corona, hvor der var 380 igennem. Ud af de 370 var 100 fra Ukraine og 40 fra Iran. Eleverne kom fra i alt 52 lande. Udover at deltage i sprogskolen har eleverne også haft mulighed for en række andre aktiviteter: bibelstudie, tirsdagsaktivitet, fællesspisning en gang om ugen og en fredagsudflugt. Derudover er IKC i Aarhus med ved en konvertitlejr og en tværkulturel sommerlejr.

Peter Mikkelsen, som er leder af IKC i Aarhus og en af fire ansatte medarbejdere, fortæller, at det er en udfordring, at centeret mangler frivillige til aktiviteterne. Målet er 45 frivillige, og lige nu er tallet 20. En anden udfordring er, at corona har påvirket hele kulturen i centeret.

»Hele kulturen skal genopbygges, da vi kun er to tilbage fra før corona, inklusiv deltagerne. Så den nærhedskultur, vi havde dengang, er vi i gang med at genopbygge,« forklarer Peter Mikkelse

Julefest er et tilløbsstykke

IKC i København har haft 811 elever til sprogundervisning. 489 til engelskundervisning – fordelt på 39 lande – og 322 til danskundervisning – fordelt på 79 lande. Ukraine var på førstepladsen i danskundervisningen, mens Argentina indtog førstepladsen i engelskundervisningen.

»2022 bar også i IKC præg af, at mange ukrainske flygtninge kom til os. Det har været stort at opleve, hvordan Gud har sendt frivillige, der havde russiske eller ukrainske sprogkundskaber og derfor kunne hjælpe os med at byde ukrainerne velkommen,« siger Anna-Kathrine Thunbo Pedersen, som er leder af IKC i København, hvor der er ca. 45 frivillige.

Udover sprogskolen er der samtalecafé, badminton og et par månedlige ture, som består af museumsbesøg, virksomhedsbesøg og deltagelse i gudstjenester. Et par andre tilløbsstykker er sommer- og julefesterne. I alt var der 350 til de to arrangementer.

»Særligt julefesten glæder vores elever sig over. Dels fordi den er et møde med vigtig dansk kultur, og dels fordi flere af dem ikke selv kan rejse hjem til jul,« forklarer Anna-Kathrine Thunbo Pedersen.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Ny støttefond gør bibelskoleophold billigere
Sammen med Indre Missions Missionspulje skal en ny støttefond gøre det billigere for unge at tage på bibelskole. 
Sport kan binde sammen på tværs af generationer
I august 2025 har Felix Rejser en tur til den spanske ø Fuerteventura. Det er en mulighed for en aktiv ferie i et kristent fællesskab på tværs af…
Seks uger fra idé til julemarked
Missionshuset Stjernens første julemarked var en succes og kalder på en gentagelse næste år.

Annoncer