”Jeg kommer med friske øjne på en organisation, som jeg kender godt. Og så glæder jeg mig meget til at møde alle de mange IMU’ere rundt omkring, der brænder for Jesus og for at flere får en relation til ham,” fortæller 28-årige Filip Bangura Fyhn.
”Retningen finder vi i fællesskab, både i samspil med landsungdomsudvalget og de ansatte og ikke mindst med de lokale foreninger, fordi de ved, hvad der er brug for i deres respektive områder. Så jeg glæder mig til at mødes med IMU’erne og sparre med dem.”
Stort kendskab til IMU
Filip Bangura Fyhn stiftede for første gang bekendtskab med IMU, da han begyndte i teenklub i Jyderup på Vestsjælland. Siden flyttede han til Grindsted, hvor han også har været formand for den lokale IMU-forening.
”Min tid i IMU betød rigtig meget for mig, både åndeligt og socialt. Vi lavede blandt andet gadeevangelisation og var i det hele taget meget sammen,” fortæller han. Filip har tidligere været volontør i IMU og siden 2018 ansat som fritidsforkynder, så han har et stort kendskab til IMU.
Vigtigt at definere sin tro positivt
Gennem sit filosofistudie blev Filip Bangura Fyhn opmærksom på, hvor vigtigt det er at definere sin tro positivt.
”Jeg er optaget af at kunne definere dét, jeg er for, frem for det jeg er imod. Jeg er for skabtheden, som er grundlaget for mening og menneskers værdi. Og jeg er for den enkeltes personlige relation til Jesus som det vigtigste,” forklarer han og tilføjer: “Som kirke er det vigtigt, at vi er sandheden tro i kærlighed. Vi må gerne tale imod tendenser og holdninger, men aldrig imod mennesker. Kirken skal, ligesom Jesus, være på de svages og undertryktes side.”
Plads til forskellighed og større diversitet
Denne tilgang til tro og kristenliv vil Filip Bangura Fyhn også tage med ind i IMU.
”Jeg ønsker, at IMU’erne bliver bevidste om det gode, de står på: Bibelen og den lutherske lære. At de bliver bevidste om, hvorfor de står der. På den måde er der bedre grundlag for åbenhed og rummelighed,” siger Filip Bangura Fyhn, der ønsker, at IMU bliver et sted, hvor meninger brydes og med plads til forskellighed og en større diversitet.
”Vi skal i IMU blive bedre til at definere os selv positivt og blive bevidste om det, så vi også tør åbne op for dialog med andre kirkeretninger, fordi vi kan lære noget af hinanden. IMU skal kunne definere sig selv bedre både indad, men også udad i det øvrige samfund.”
IMU skal pege på Jesus
Når snakken falder på, hvad det er, IMU særligt kan, er Filip Bangura Fyhn ikke i tvivl.
”IMU er god til de lokale fællesskaber og til at lave landsarrangementer, som virkelig kører. Og det at Bibelen er så stor en autoritet i alt det, IMU laver, er den største værdi, fordi det peger på Jesus. IMU har formået at sætte dagsordenen på mange områder og skubbe til ”plejer”, fordi vi har så stor en berøringsflade,” siger den kommende landsleder og tilføjer, at det er vigtigt at fortsætte i det spor: ”Jeg har ikke noget imod ”plejer”, men ikke for plejers skyld. Det, IMU laver, skal pege på Jesus.”
Filip Bangura Fyhn er cand.mag. i filosofi og bosat i Aarhus. Han er gift med Ditte og er netop blevet far for første gang til datteren Asta.