500 konfirmander gik i Jesus' fodspor

Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det er kristendommen, der former påsken.

Konfirmanderne fik påskebudskabet på mange måder. Snart skulle de være aktive, og på andre tidspunkter faldt der ro over dem som i skærtorsdagsrummet, hvor Ann-Luise Bjørnebo fortalte dem om Jesus’ indstiftelse af nadveren.

Lørdag den 16. marts er livet i Ørstedparken tæt på missionshuset Bethesda i København ikke, som det plejer at være. Over nogle timer er der rigtig mange konfirmander, som leder efter spor af påsken, der er markeret med små skilte med en grøn fod.

Otto og August er to af dem, og de pisker derudad, mens deres præst, Finn Damgaard, og de andre konfirmander fra Vor Frelsers Kirke på Christianshavn forsøger at følge trop. Gruppen er optaget af at finde ledetråde, der skal give dem svaret på, hvem der er påskens hovedperson.

Forinden mødtes gruppen med mange andre konfirmander i Bethesdas festsal til en velkomstsamling, hvor mange spærrede øjnene op, da et lovsangsband begyndte at spille påskesange.

Otto og August og de andre konfirmander blev udstyret med en mulepose med nyttige ting. Efter kort tid blev de guidet ned i kælderen, hvor de iført høretelefoner stod i en virtuel tunnel og så nogle filmsekvenser fra palmesøndag og Jesus’ indtog i Jerusalem. Bagefter kom de ud på Bethesdas hovedtrappe, hvor de fik instruktion i Ørstedparkens påskehemmeligheder af præsterne Jonatan Hauge Noldegaard fra Solvang Kirke og Miriam Joensen fra Korsvejskirken på Amager.

Det er Amagerbro Provsti og Amagerland Provsti, der står bag konfirmandeventet, der er i fuld gang. 500 konfirmander delt op i to grupper, en om formiddagen og en om eftermiddagen, går i Jesus’ fodspor gennem påsken lige fra palmesøndag til påskemorgen. Det sker ved hjælp af drama, videoklip, lyd og deres sanser.

Jesus eller H.C. Ørsted

Christianshavnergruppen er tilbage i Bethesda, hvor der er flere stationer, de skal igennem. De holder lige en pause i husets billedsal, der er omdannet til en lounge, hvor det er muligt at få en forfriskning og en sandwich. Mens de gumler løs, løser de en opgave, hvor de ved hjælp af ledetrådene fra parken skal besvare spørgsmålet om, hvem der er påskens hovedperson.

Et par konfirmander tror, at det er H.C. Ørsted, som de så en statue af i parken. En anden konfirmand mener, at det er Jesus.

Senere oplever de skærtorsdag, hvor de sidder i en rundkreds og får brød og vin.

Påskemorgen oplever de som en opstandelsesmeditation, som de lytter til, mens de sidder stille på missionshusets balkon. Til sidst er der en lille fællessamling med flere påskesange.

På vej ud af missionshuset fortæller August, at påskeeventet var meget anderledes end noget, han havde prøvet før. Men der var nogle sjove opgaver. Otto er helt enig og tilføjer: »Det har været en sjov påskejagt, hvor det var godt at komme udenfor og få frisk luft, samtidig med at vi løste opgaverne.«

Før troede jeg på påskeharen

Drengene forbinder påsken med hyggelige familietraditioner, og for Ottos vedkommende har det inkluderet påskejagt efter æg i haven. Han synes, at det er meget fint, at han også hører, at påsken hænger sammen med kirken.

»Det er jo ligesom kristendommen, der former påsken. Det er jeg blevet bevidst om, efter jeg er blevet lidt ældre. Før troede jeg jo på påskeharen,« fortæller Otto og griner.

Ligesom August vil han gerne konfirmeres, fordi det er en familietradition. Og så har han et argument mere:

»Konfirmationen er mit tegn på, at jeg tror på noget, som er større end os.« Deres præst, Finn Damgaard, har flere positive bemærkninger om dagen.

»Det har været et rigtig fint arrangement, hvor det har været rart at komme ud og lave noget walk and talk med konfirmanderne. Jeg tror, at de har fået en anden oplevelse end det, som jeg kan give dem derhjemme. Og jeg hører fra dem, at de er positivt overraskede og er glade for at være med. Mine konfirmander har mødt mange andre konfirmander, og det tror jeg, har givet dem en følelse af fællesskab,« forklarer Finn Damgaard.

»Jeg oplever, at påskeeventet har sat nogle tanker og spørgsmål i gang hos konfirmanderne, som jeg kan arbejde videre med i undervisningen om påskens betydning.«

Påsken gennem sanserne

Præsterne Miriam Joensen og Ann-Luise Bjørnebo fra Højdevangskirken sidder i initiativgruppen og har været involveret i udformningen af nogle af påskestationerne i Bethesda. Miriam Joensen havde udtænkt opstandelsesmeditationen.

»Jeg tror, at det sanselige kan være med til at gøre påsken nærværende for konfirmanderne,« fortæller præsten, der er glad for konfirmandernes tilgang til det. Det samme gælder Ann-Luise, som stod for skærtorsdagsrummet.

»Det var meget rørende at være sammen med konfirmanderne, og jeg synes, at de var ret gode til at leve sig ind i stemningen,« siger hun.

Det er sjovere at gå i påskens fodspor

Nogle af Solvang Kirkes konfirmander deltager i eftermiddagens konfirmandarrangement i Bethesda. Blandt dem er Izabella og Dagmar. Selvom de ikke kender påskesangene, synes de, at det er sjovt at være med.

»Jeg er glad for, at jeg er her og ikke derhjemme, for så skulle jeg have hjulpet med at flytte,« fortæller Izabella, og Dagmar ville ellers have siddet derhjemme og kigget på computerskærmen.

Hun forbinder påske med hygge, men også med kirkelige traditioner.

»Jeg kommer til at tænke på, at Jesus bliver korsfæstet, begravet og står op fra de døde,« forklarer Dagmar, der vælger at blive konfirmeret, fordi hun tror på Gud.

»Det er dejligt at have den tanke med mig, at jeg ved, at Gud er med mig og vil støtte mig.«

Påskestationerne er ret godt lavet, lyder vurderingen fra de tre veninder Vigga, Caroline og Sofie fra Højdevangskirkens konfirmandhold om påskeeventet i Bethesda.

De forbinder umiddelbart påske med ord som gækkebreve, farver og blomster. Kirkens forklaring om påsken, synes de, er noget helt andet.

»Det kan godt kombineres, jeg tror bare aldrig, jeg har prøvet det,« siger Sofie.

»Jeg synes, det er spændende at høre om Jesus, men også forvirrende, for jeg har ikke hørt så meget om det før.«

Veninderne har været ude at købe konfirmationskjoler og glæder sig til at blive konfirmeret. De begrunder det alle med, at de tror på Gud.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
Jeg tæller ned til at vi skal mødes i familienetværket
Familienetværket i Lindehøj Sogn tilbyder et fristed for Nadia og hendes datter. Gennem samvær og støtte oplever de glæde og mening i en ellers…
Finn blev mønsterbryder og missionær
Efter 44 år som missionær i Indre Mission er Finn Najbjerg gået på pension. Det har været et holdepunkt for ham, at Gud er trofast. …
Den aften mødte jeg min himmelske far
Som 17-årig fandt Inger Nørgaard den tryghed og kærlighed, hun havde længtes efter, i et møde med Gud. Troen gav hende ro og styrke i de kommende år,…

Annoncer