Brug kunstig intelligens til det gode

Kunstig intelligens (AI) udvikler sig eksplosivt. Det er både fascinerende og skræmmende. Det har potentiale til at revolutionere verden. De, der ved mest om det, spår, at det om kort tid vil have større indflydelse på vores hverdag end internettet har i dag. Udviklingen går så stærkt, at ingen kan følge med.

Jeg lukker øjnene og håber, det går over. Det er ikke noget, jeg behøver at beskæftige mig med. Kunstig intelligens er for de unge og for dem, der skal arbejde med udvikling af komplicerede sager. Sådan har jeg tænkt.

Men alt tyder på, at kunstig intelligens er kommet for at blive, og vi er allerede mere berørt af det, end vi bryder os om at vide. Som et lille forsøg er denne leder faktisk blevet til i et vist samarbejde med kunstig intelligens, og impuls-redaktionen fortæller mig, at de allerede har god hjælp fra AI i arbejdet med at skrive og redigere bladet.

Kan forvride virkeligheden

Som med alle nye redskaber kan kunstig intelligens bruges til både godt og ondt. Når vi skræmmes, er det nok bl.a., fordi vi nemt får øje på, hvordan det kan bruges til at forvride virkeligheden, så vi ikke kan vide, hvad der er virkeligt, og hvad der er skabt af kunstig intelligens. Når man kan lave film med kendte skuespillere, uden at de fysisk har deltaget i optagelser, ved man jo ikke, hvad man skal tro på.

Hvad skal vi som kristne tænke om kunstig intelligens?

Som mennesker er vi skabt med en unik evne til at tænke kritisk, handle med medfølelse og skabe mening. Disse evner skal vi bruge for at arbejde på, at kunstig intelligens bruges til det gode.

AI i evangeliets tjeneste

Da internettet udviklede sig for omkring 25 år siden, forestillede jeg mig ikke, at det kunne bruges i evangeliets tjeneste. I dag er jeg overbevist om, at kunstig intelligens både har potentiale til at hjælpe menneskeheden med at løse store og små udfordringer, men også, at det kan bruges i evangeliets tjeneste. Jeg ved bare ikke hvordan.

Lad os bede Gud hjælpe os med at se, hvordan vi bedst muligt bruger dette redskab til gavn for mennesker og som redskab til hjælp i arbejdet med at forkynde evangeliet.

Når du afspiller videoen tillader du cookies fra YouTube
Accepter & AfspilAccepter for alle videoer & Afspil
×
Seneste blogindlæg
Find balancen mellem ja og nej
Den, der siger ja, gør det nemmere for andre at sige ja. Den, der siger nej, gør det også lettere for andre at sige nej - og sværere at sige ja …
Vi er en rig bevægelse
Indre Mission bæres af passionerede mennesker med hjerter, der banker for Jesus, og som vil skabe de bedste rammer for, at vores fællesskaber og…
Der findes ikke forkerte drenge og piger
Vi kan utilsigtet komme til at presse børn og unge til at tænke, at de er forkerte, når vi stereotypt taler om rigtige drenge og rigtige piger …