Tak til jer der knokler

Dansk lovgivning lægger mange hindringer i vejen for det frivillige foreningsliv

Når du afspiller videoen tillader du cookies fra YouTube
Accepter & AfspilAccepter for alle videoer & Afspil
×

I denne uge mødes store dele af det danske foreningsliv til folkemøde på Bornholm sammen med politikere og organisationer. Det er et foreningsliv, som på mange måder er udfordret, især de små og lokale grupper. Og det vil der også blive peget på ved Folkemødet.

Alle I, der knokler i bestyrelsesarbejde rundt omkring i Danmark, i regi af Indre Mission, Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) eller IMU, er også af og til udfordret af f.eks. en hvidvaskningslov, som gør det noget komplekst at være en lille lokalforening i Danmark.

Vi står sammen

Vi er taknemmelige for alle de kræfter, I lægger i det. Det er noget, der bliver bemærket hele vejen rundt i organisationerne.

Hele det danske foreningsliv er udfordret af de opgaver, der følger af at skulle overholde dansk lovgivning, betale gebyrer til banker, sørge for registrering af bestyrelsesmedlemmer som reelle ejere osv.

I DFS står vi sammen med andre foreninger i Dansk Ungdoms Fællesråd og i andre netværk om den udfordring. I kan også være ret sikre på, at jeres lokale fodboldklub er udfordret af det samme som jer.

Vi ved også, at det kan få nogle af jer til at overveje jeres fortsatte engagement i foreningsarbejdet. Det har vi forståelse for, men vi ønsker også at række ud til jer og sige, at vi lytter og forsøger at handle ind i den virkelighed, som I står i. Vi vil gerne opfordre til, at I fortsætter med jeres engagement, selvom det kan være udfordrende.

Vi vil se handling

Derfor er det også problematikker, som vi, sammen med det resterende danske foreningsliv, rejser i de forskellige netværk, som vi sidder i. Det er helt afgørende for os, at vi taler med en samlet stemme til politikerne, for vi ønsker også at se handling. Der er brug for, at I og jeres frustrationer bliver hørt, og at der bliver handlet på det.

Derfor også denne opfordring til jer: Når frustrationerne hober sig op, så tøv ikke med at tage kontakt til hovedkontoret. Jeres forskellige udfordringer er vigtige for os at kende, enten for at vi kan hjælpe jer i det konkrete, eller for at vi kan samle fortællingerne og bringe dem videre som eksempler på udfordringerne.

Vi er klar til at hjælpe jer.

Seneste blogindlæg
Gud har ikke åbenbaret sig kønsneutralt
Vi må ikke give afkald på det bibelske gudsbillede for at tilpasse os tidens politiske korrekthed
Frimenigheder står i tæt relation til folkekirken
Siden 2017 har Trossamfundsloven skabt en misforståelig distance mellem de evangelisk-lutherske frimenigheder og folkekirken. Det ønsker IM at lave om…
På Folkemødet tager vi medansvar
Det har betydning, at vi deltager i den offentlige debat og sætter ord på, hvad vi finder vigtigt at holde fast i eller være bevidste om i tidens…