Fra kl. 10-17 var bestyrelsen den 16. september samlet om den ordinære dagsorden, og kl. 17 indledtes den åbne del af mødet, hvor ca. 20 gæster havde taget imod indbydelsen til at deltage.
Første del af dagen gik med oplæg og drøftelser omkring hovedbestyrelsens (HB) rolle i Indre Mission, som er en hybrid af en organisation og en bevægelse.
Hans-Ole Bækgaard indledte drøftelsen med at fremhæve de forandringer, Indre Mission og dermed også bestyrelsen har været igennem de seneste 15 år. Hvor bestyrelsen tidligere tog del i driften, og f.eks. også havde ansættelsessamtaler, er bestyrelsens ansvar i dag mere strategisk. Bestyrelsen sætter rammerne og beslutter de principielle, overordnede retningslinjer, mens det ofte er Daglig Ledelse og andre ansatte medarbejdere, som tager de praktiske beslutninger.
Den efterfølgende drøftelse afslørede, at det kan være svært at sætte bestyrelsens ansvar på en fast formel. Bestyrelsens rolle kan variere fra sag til sag, og derfor er en tydelig og løbende dialog mellem bestyrelsen og Indre Missions medarbejdere, arbejdsgrene og venner vigtig.
Bestyrelsens åndelige ansvar blev også drøftet. Herunder hvad bestyrelsen og dens medlemmer skal og kan udtrykke holdninger til.
Denne drøftelse fortsættes på kommende møder.
Himmelske Dage og årsmøde i 2025
Bestyrelsen besluttede, at IM i 2025 vil deltage i Himmelske Dage i Kristi himmelfartsdagene i Silkeborg med stande og information om IM’s mange arbejdsgrene og tilbud. Det vil ske i dialog med det lokale IM-arbejde i Silkeborg.
Bestyrelsen evaluerede Årsmødefestivalen 2024 og godkendte et oplæg til, hvordan årsmødet i 2025 kan afvikles som en online-begivenhed, som man kan sætte på programmet i det lokale missionshus eller samles om i private hjem. Det finder sted onsdag den 21. maj kl. 18.30-21.00.
Der blev aflagt rapporter, herunder også om den aktuelle økonomi, som trods gode og stigende gaveindtægter er udfordret af ekstra omkostninger og vigende overskud fra virksomhederne – med Hotel Hebron og Mørkholt Strand Camping som de positive undtagelser.
Hjemmenes ansvar for børnenes trosoplæring
Den åbne del af bestyrelsesmødet havde to emner på dagsorden. Dels brugen af missionshuse til gudstjenester og dels hjemmenes ansvar for børnenes trosoplæring.
Jens Medom Madsen gjorde rede for retningslinjerne omkring udlån af missionshuse til valg- og frimenigheder, som både kan give muligheder og udfordringer lokalt. Både gæster og HB-medlemmer supplerede med kommentarer, erfaringer og spørgsmål.
Tre bestyrelsesmedlemmer, som også er forældre til mindre børn, fortalte ærligt og åbent om deres oplevelser med trossamtaler og dåbsoplæring i hjemmene. Det satte en god og eftertænksom debat i gang, som viste, at det er et spørgsmål, som mange er udfordret af, og at der her samtidig er mange veje at gå.