100 år i Stjær: Vi er ikke tilfredse med status quo

Det var ikke kun historier fra fortiden, der blev delt til jubilæumsfesten. Formanden fortalte, at en ny IMU-forening starter op, hvilket vagte stor glæde i fællesskabet, der ikke er bange for at prøve nye ting af.

Mellem lagkager og jubilæumstaler kom flere af de historiske detaljer på plads.

»Hvad vil I dog derude? Der er jo ikke noget at komme efter mellem Silkeborg og Aarhus.« Sådan kommenterede familien det, da Karin og Peder Andreasen i 1981 flyttede til området ved Stjær syd for Galten. Men det var jo ikke sandt, der lå jo netop et missionshus i Stjær cirka 17 km vest for Aarhus. Andre havde fået øje på det samme sted, og i løbet af de følgende år voksede arbejdet i Stjær-Galten IM igen.

Det var en af de mange historier, som blev fortalt ved jubilæumsfesten i Stjær. Men historien går meget længere tilbage, og andre jubilæumsgæster kunne fortælle om omfattende aktiviteter i missionshuset, som i 50’erne talte både spejdere, søndagsskole, KFUM&K og Unge Hjem foruden bibelkredse og missionsmøder.

De gode historier handlede ikke kun om fortiden:

»På torsdag har en ny IMU-forening sit første møde her i huset,« bekendtgjorde formanden, Kenneth Hummelmose Sønderby, til stor begejstring for hele salen.

Stadig fuld af liv

»Det er let at være bestyrelse her,« indrømmer formanden. »Vi har omkring 40 stående udvalg og oplever virkelig, at alle aldre tager ansvar og engagerer sig. Folk er hele tiden med på at prøve nogle nye ting. Vi er ikke tilfredse med status quo.«

Kenneth Hummelmose Sønderby forklarer, at bestyrelsen i Stjær-Galten IM har fokus på at opmuntre vennerne til at være åbne omkring deres tro på Jesus, der hvor de bor og arbejder.

»Vi tror ikke så meget på at lave events og invitere til møder længere. Det har vi prøvet så mange gange uden held. Det vigtigste er, at folk hører om Jesus, og derfor skal vi ud med evangeliet.«

Koncert med JA!

Alle generationer var repræsenteret blandt de godt 100 tilmeldte til jubilæumsfesten. Efter den grillstegte flæskesteg sluttede festen af med et andet historisk indslag, nemlig en koncert med gruppen JA!, som mange af jubilæumsdeltagerne huskede fra slut-80’erne. I dagens anledning var en del af det nu aldrende band samlet igen, og med hjælp fra yngre musikere gav de jubilæumsdeltagerne et genhør med nogle af de sange, som var med til at bane vej for den rytmiske musik i IM.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Jesus kom til Emrah i en drøm
Emrah er flygtet fra Tyrkiet, fordi han er blevet kristen. Nu er han frivillig i den tyrkiske menighed i København og bruger tid på at evangelisere…
Alt er tilladt men ikke alt er morsomt
Standupkomikeren Jakob Svendsen har ikke mange hellige køer, men tror på en hellig Gud.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…

Annoncer