Årsmødeshow viste vejen frem: Indre Mission vågner af coronadvale

Indre Missions formand annoncerede på Indre Missions årsmøde, at missionsbevægelsen skal vækkes af sin coronadvale. Opskriften fik han måske på et festligt aftenmøde, hvor forkyndelsen på en gang var fjollet, festlig og fokuseret på Jesus

Generalprøve på aftenens møde.

Indre Mission skal vågne igen, også åndeligt set, efter covid-19 i mere end et år har sendt IM-fællesskaber landet over i coronadvale.

Sådan lød det fra Indre Missions formand, Hans Ole Bækgaard, da han lørdag eftermiddag holdt sin formandsberetning ved Indre Missions årsmøde i København.

"Nu skal vi vågne igen, og det kræver mere af os, end vi måske forestillede os, at skulle være sociale igen," sagde Hans Ole Bækgaard og formanede til, at man i fællesskaberne rundt om i landet passer på hinanden og tager hensyn, når nogen har lettere ved at vende tilbage til det sociale samvær, mens det for andre er sværere.

"Også det åndelige liv skal vækkes, så vi oplever, at vi kan vandre sammen som kristne og ikke bare for os selv og sløves af åndelig dovenskab. Ellers sagt på en anden måde. Genåbning kan være en gylden mulighed for os som vækkelsesbevægelse," fortsatte Hans Ole Bækgaard.

Årsmødet bar præg af de betingelser, tiden med spredning af coronavirus har dikteret. Fra et indrettet studie i det gamle københavnske missionshus Bethesda blev årsmødet live-transmitteret til hele landet. Blandt andet til Mørkholt Strand Camping, hvor årsmødet blev vist på storskærm.

Missionshusets dør står åben

Der var også publikum i studiet i København, og de knap 100, der fulgte årsmødet fra nært hold, fik en dag, der foruden formands- og økonomiberetning og derpå drøftelse også bød på et par timers fokus på Indre Missions arbejde i København.

Med afsæt i en forproduceret halv times rundtur til bevægelsens arbejde i København debatterede en gruppe præster og lægfolk fra København fortid, nutid og fremtid for den gamle missionsbevægelse i København.

I panelet sad blandt andre storbysekretær Henrik Boje Jensen, der gjorde det klart, at missionshuset Bethesda ikke er som så mange andre missionshuse, for med daglig bemanding af kontorerne står dørene til Bethesda også altid åbne, hvilket giver masser af samtaler om liv og tro med snart sagt hvermand, der kigger indenfor.

"Vi er et åbent missionshus. Der er er ikke så mange, der har så åbne døre så mange dage så langt hen til om eftermiddagen, som vi har. Der er mennesker på arbejde her i huset, og vi har faktisk mange, der kommer ind fra gaden bare for at tale med og møde kristne," understregede Henrik Boje Jensen, som vedkendte sig, at holdet omkring Bethesda årligt skal sikre udlejning af lokalerne for omkring en million kroner for at budgettet hænger sammen.

Debatten ledte ikke til nogen reel konklusion på bevægelsens københavnske fremtid, men viste omvendt missionsbevægelsen, der traditionelt har en jysk slagside, at der også i København er engagerede kristne, der ønsker at lede mennesker til Jesus med afsæt i IM's arbejde.

Fornøjelig fest for Jesus

Dagen sluttede med et aftenmøde, der i år fik mere showpræg, end Indre Mission nok har for vane, men det er også nødvendigt, for vi trænger til at få humøret lidt op, antydede Jens Medom Madsen, Indre Missions generalsekretær, da han bød velkommen til det to timer lange live-transmitterede aftenshow med to DFS-konsulenter som værter.

De to konsulenter var dog ikke helt enige om, hvordan aftenen skulle forløbe, hvilket også tydeligt fremgik af kulisserne, for enten var de københavnske regissører blev splittertossede, eller også måtte der være mening med galskaben, for i baggrunden stod et juletræ.

Det viste sig dog at Frederik Olesens skyld. Den ikke helt lille, men alligevel lidt frække Frederik, havde nemlig planlagt et alternativt program for aftenen. Jul i juni kaldte han sit bidrag til showet, som den noget mere rutinerede Karen Markussen dog straks afviste, mens hun forsøgte at stoppe Frederik i at pynte juletræet, mens han sang "nu er det jul igen, og julen er i år i juni."

Selv om han sågar havde taget en gave med til kollegaen Karen, var hun dog ikke sådan at formilde, så Frederik måtte pakke sin nissehue og øvrige julesager væk, mens generalsekretæren fik tildelt opgaven med at aflyse julemandens besøg, som Frederik ellers havde arrangeret.

Med hjælp fra Jørgen Bloch, garvet missionær i Indre Missionær, formåede holdet bag aftenshowet at formidle forkyndelsen på en forfriskende måde, der suppleret af muligheden for at synge sammen igen satte godt gang i glæden hos publikum i Bethesda. Tidligere på dagen havde formanden annonceret, at vækkelsesbevægelsen skulle vækkes igen. Fra en plads blandt publikum fulgte formanden med i aftenens live-sending fra Bethesda, og forhåbentlig fulgte han godt med, for at dømme efter det festlige aftenmøde ligner lækker lovsang og forfriskende forkyndelse faktisk ret god medicin for en bevægelse, der nu skal bevæges igen.
 

Både eftermiddagens og aftenens program kan genses på youtube.com/user/IndreMissionVideo

 • Vores dygtige lovsangsband under ledelse af musikkonsulent Filip Skjerning.
 • Hans-Ole Bækgaard holder årets formandsberetning.
 • Drøftelse af beretninger og Indre Missions arbejde.
 • Panelet til eftermiddagens debat er ved at gøre klar.
 • Majken Rokni varmer publikum op før aftenens møde.
 • Og publikum er klar (og overvåget fra balkonen)!
 • Jørgen Bloch og Karen Markussen udfolder aftenens emne.
 • Frederik Meyer Olesen laver forsøg under aftenmødet.
 • Produktionsteamet sørger for at klippe billederne sammen og holde øje med, at alt er som det skal være online.
 • Birgit Forum sørger for tekster til skærmen og har et skarpt øje på minutplanen.
 • På Mørkholt Strand Camping er op mod 150 samlet i det store telt på pladsen for at følge livestreamet.
 • Aftensmaden består af helstegt pattegris.
 • Og aftensmadskøen er lang.
 • Nanna Forum Dideriksen er live igennem fra Mørkholt til Bethesda i København.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Gud bærer mig - også gennem døden
Leder af Fangekoret Louise Adrian er døende. Hun har planlagt sin begravelse, som ikke skal være en sørgefest, men en gensynsfest. …
Med far på arbejde
Det er Guds opgave at redde verden og omvende mennesker. Men vi er kaldet til at møde de mennesker, Gud viser os, med hans kærlighed, siger IM's…
Jeg slap ikke fra Gud
En ulykke udfordrede Sørens måde at være et troende menneske på. »Det hele ramlede for mig, fordi det var umuligt at finde ud af, hvor Gud var,«…

Annoncer