Det er en glæde at komme på arbejde

Sekretariatsleder Birgit Forum trives med at trække i trådene og få det hele til at fungere.

I snart 30 år har Birgit Forum haft Indre Missions Hus i Fredericia som sin arbejdsplads. Lørdag den 11. juni fylder hun 60 år.

Birgit Forum har det som en fisk i vandet, når der er Årsmødefestival.

»Jeg har det så godt, når jeg kan snakke med mennesker og være med til at give dem en god oplevelse,« fortæller Birgit, der er sekretariatsleder på Indre Missions Hus i Fredericia. Den 11. juni runder hun 60 år.

Der er ikke så mange, der ved, at hun i månederne op til Årsmødefestivalen har ansvaret for at organisere alt omkring festivalen og få alle ender til at nå sammen.

Der er ikke længere meget, som kan overraske hende i planlægningen. I snart 30 år har hun arbejdet i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler og Indre Mission, og siden hun blev sekretariatsleder i Indre Mission i 2001, har de store arrangementer i Indre Mission såsom årsmøder og medarbejderkonferencer hørt til hendes arbejdsopgaver.

Birgit vil især aldrig glemme, da Indre Mission fejrede 150-års-jubilæum.

»Jeg husker, da vi var tre trætte medarbejdere, som sad tilbage i en tom messehal klokken tre om natten. Alt var ryddet op efter 3500 gæster. Vi var fyldt af en jubelfølelse over, at det hele bare havde spillet, og alle havde været med til at gøre det til en god fest.«

Skabe et godt arbejdsmiljø

Birgit har også ansvaret for tilmelding til søndagsskolearrangementer, for mange kurser ude i regionerne og for andre events.

»Jeg oplever, at Indre Mission favner utroligt bredt med alle de tilbud, der er til mennesker i alle aldre og livssituationer,« siger Birgit.

Set fra hendes kontor spiller Indre Missions Hus en stor rolle for arbejdet i Indre Mission.

»Vores mission er at være et serviceorgan for alle lønnede medarbejdere og for de lokale fællesskaber,« siger hun.

Hun er også sekretær for flere arbejdsgrene, deriblandt familie- og UNOområdet. Ikke mindst er hun sekretær for generalsekretær Jens Medom Madsen og har i den forbindelse opgaver for hovedbestyrelsen.

»Det er en vigtig opgave for mig, at jeg kan hjælpe generalsekretæren, så han har mulighed for at tage sig af det, han skal,« fortæller Birgit, der har arbejdet sammen med tre generalsekretærer.

Sekretariatslederen stortrives med at være i kulissen og trække i trådene og få det hele til at fungere.

»Jeg har aldrig brudt mig om at stå forrest. Jeg er bedre til minutplaner og til at kæle for detaljerne. Jeg er god til at skabe mig et overblik i en kaotisk situation,« forklarer Birgit.

En væsentlig arbejdsopgave er, at hun er leder for fem medarbejdere i sekretariatet og for tre medarbejdere i servicegruppen på Indre Missions Hus.

»Jeg er ydmyg over for denne opgave, for jeg synes, at det kræver meget at være leder. Det har været enormt spændende at være med til at skabe et godt arbejdsmiljø og at vise interesse for den enkeltes opgaver. Jeg ønsker at give dem støtte og sparring, så de trives i hverdagen,« understreger sekretariatslederen.

Ingen dage ligner hinanden

Man kan indimellem se Birgit tage opvasken eller lave kaffen på Indre Missions Hus.

»Jeg er ikke bange for at pakke materialer sammen med de andre eller skrubbe toiletter, hvis det er den hjælp, der er brug for. Jeg vil gerne give en hjælpende hånd, så tingene hænger sammen. Det giver mig også et indblik i, hvad opgaverne består i,« siger Birgit.

»Nogle gange er det en udfordring at få opgaver og ressourcer til at nå sammen, hvis en medarbejder er syg i længere tid eller er på barsel, men så er jeg så privilegeret, at jeg har nogle medarbejdere, som bare byder ind med en hjælpende hånd.«

Efter en arbejdsdag kører Birgit hjem til Vejle, hvor hun bor sammen med ægtefællen, Jan, som hun snart har været gift med i 19 år. Hun er engageret i Indre Mission i byen, hvor hun også har forskellige opgaver.

»Jeg har i en del år layoutet vores program for møderne, og så er jeg kasserer for alle vores klubber. Jeg ser en stor opgave i at have fingeren på pulsen i forhold til, hvad der foregår i kommunen med hensyn til økonomiske regulativer m.m. På den måde kan jeg være en støtte til klublederne og IMU,« forklarer Birgit, der slapper af med gåture i skoven eller en hyggesnak med veninderne.

Få et godt grin

Birgit har gennem årene haft mange gode oplevelser i arbejdet.

»Det er en stor glæde, når jeg kommer på arbejde og møder mine fantastiske medarbejdere og kolleger, får et godt grin og laver lidt sjov,« understreger hun og nævner en anden grund til, at hun trives i arbejdet.

»Jeg har et meget spændende arbejde. Der er ingen dage, der ligner hinanden.«

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Jeg slap ikke fra Gud
En ulykke udfordrede Sørens måde at være et troende menneske på. »Det hele ramlede for mig, fordi det var umuligt at finde ud af, hvor Gud var,«…
Fire dage med sol, musik og kristent fællesskab
Koncerter, gudstjenester og lange køer foran isboderne. Danmarks største kristne musikfestival var en oplevelse for de omkring 6000 deltagere. …
Vores venskab er en gave
Jannie og Signe har været venner i mange år. Jannie har været kristen hele livet, mens Signe stadig er på vej.

Annoncer