Det første spadestik er taget til nyt missionshus i Hammerum

Omkring 200 mennesker trodsede støvregnen og var med, da det første spadestik blev taget til Hammerum-Gjellerup IM's nye hus. 

Det nye missionshus i Hammerum bliver et ottekantet hus på 658 kvm.

Lige omkring 200 mennesker trodsede støvregnen den 22. oktober for at deltage i et helt særligt arrangement på en våd græsmark på Agerskovvej i den sydlige del af Hammerum ved Herning. Indre Mission i Hammerum-Gjellerup havde indbudt alle til at markere, at man tog det første spadestik til det nye missionshus. Det var nogle af børnene fra Tirsdagsklubben, som stod for spadestikket.

Udover de lokale var der deltagere fra Skjern, Kibæk og Vinderslev, for som nogle af dem fortalte: »Det er ikke så tit, at vi oplever, at der bliver taget et spadestik til et nyt missionshus.«

Det nye byggeri skal erstatte det gamle, 100-årige missionshus, der ligger på hovedgaden i Hammerum.

»Det gamle hus er slidt op af børn, unge og gamle. Nu bygger vi et nyt missionshus, som er mere fleksibelt, og hvor der er mulighed for forskellige aktiviteter. Det gælder også udendørs,« fortalte Hanne Larsen, der er næstformand i Hammerum-Gjellerup IM.

Der tænkes blandt andet på nogle gode legefaciliteter, for dem er der ikke for mange af i byen.

Hun kom også ind på nogle af visionerne for det nye samlingssted.

»Vi er et fællesskab, der tror på, at Gud vil alle mennesker. Vi ønsker at være et sted, hvor vi kan dele livet, både når det går godt, og når det er rigtig svært. Vi ønsker, at fællesskabet skal vokse, og vi ønsker at være en aktiv del af lokalsamfundet i Hammerum og Gjellerup.«

Bygges som en oktagon

Efter at spaderne havde været i brug, var der pandekager til alle, man kunne riste skumfiduser over bål, og der var forskellige aktiviteter for børnene. Det var også muligt at høre mere om byggeplanerne og se tegninger for det nye hus.

»Det er fedt, at vi er kommet hertil, og jeg glæder mig rigtig meget til, at byggeriet står færdig,« sagde Ruben Waskiw, der er med i byggeudvalget.

»Vi er taknemmelige for, at vi er nået så langt, og det skyldes ikke mindst forbøn.«

Et andet medlem af byggeudvalget, Henrik Kristoffersen, forklarede mere om byggetegningerne. Det nye hus får omkreds som en oktagon, et hus med otte sider, og det er tegnet af arkitektfirmaet Gjørtz-Andersen- Arkitekter i Aarhus. Huset bliver på 658 kvadratmeter. Når man træder ind i bygningen, kommer man ind i et stort vindfang med et stort glasparti, hvorefter man kommer ind i midten af huset, der er et stort, højloftet cafe- og legeområde. Herfra kan man bevæge sig ind i en stor samlingssal og andre rum som et familierum, kreativitetsrum, en mindre stue og et stort lokale til ungdomsaktiviteter. Hertil kommer værksted, toiletter, grupperum og et stort køkken.

Åbent hus for alle

»Jeg skønner, at vi er omkring 250 mennesker i alle aldre, der bruger det gamle hus, så vi har brug for pladsen. Samtidig er det vores ønske, at alle i byen må opleve, at det nye hus er et åbent hus for dem. Vi har planer om, at det skal bruges til alt lige fra koncerter og møder til foredrag og fællesspisning,« siger Henrik Kristoffersen, der tilføjer, at der arbejdes på et navn til det nye hus.

Han oplyser, at byggeriet kommer til at koste ca. 14-16 millioner kroner. En del af pengene kommer fra Indre Missions byggefond og fra salget af det gamle missionshus, og så har man samlet en hel del penge ind.

Det er planen, at det nye hus er klar til indvielse engang i efteråret 2024.

  • Foto: Anne Marie Markussen
  • Foto: Anne Marie Markussen

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Vi bliver aldrig færdige med at øve os i frimodighed
Sognepræst Jonatan Noldegaard opmuntrer til, at man lever med frimodighed, selv når frygten følger med. Vi er aldrig alene i opgaven, for Gud går…
Jeg tæller ned til at vi skal mødes i familienetværket
Familienetværket i Lindehøj Sogn tilbyder et fristed for Nadia og hendes datter. Gennem samvær og støtte oplever de glæde og mening i en ellers…
Finn blev mønsterbryder og missionær
Efter 44 år som missionær i Indre Mission er Finn Najbjerg gået på pension. Det har været et holdepunkt for ham, at Gud er trofast. …

Annoncer