En festdag fyldt af taknemmelighed

Deltagerantallet sprængte alle rammer og forventninger, da bibelskolen i Børkop fejrede 50-års-jubilæum.

Forstander Robert Bladt var overvældet over det store fremmøde til taknemmelighedsfesten.

»Kun Gud ved, hvor mange vi er, men det er langt over forventning,« fastslog en overvældet forstander Robert Bladt efter at have brugt alle sine lederegenskaber på at dirigere trafikken rundt om en kagemand på størrelse med en badmintonbane i Børkop Højskoles hal. Kagen var blot et af mange festlige indslag i en stort anlagt fest lørdag den 14. september, som markerede, at Børkop Højskole i år fejrer 50-årsjubilæum som bibelskole. Senere på dagen gættede flere på, at 1200-1300 personer havde kigget forbi i løbet af dagen.

Det var således heller ikke kun omkring kagebordet, arrangementet skabte kø og tæt trafik. Hele vejen rundt om højskolen og i store dele af Børkop kæmpede parkeringsvagter det meste af dagen en brav kamp for at undgå trafikkaos. Allerede om formiddagen begyndte det at strømme til af skolens venner, naboer fra byen og ikke mindst tidligere elever fra de 100 elevhold, der gennem årene er blevet udrustet til liv og tro på skolen.

Knus i tusindvis

Både inde på højskolen og i parken udenfor ventede et varieret program med fællessang, foredrag, aktiviteter og koncerter på den store udendørsscene. Var man til action, kunne man desuden følge slagets gang i den store wipeout-konkurrence, hvor hold á tre personer dystede om at komme først igennem en stor forhindringsbane i vand. Sulten kunne løbende stilles ved de to foodtrucks, som dagen igennem forsøgte at følge med efterspørgslen. Hele arrangementet sluttede med en lovsangskoncert og et festfyrværkeri.

For langt de fleste var det dog gensynet med skolen, tidligere og nuværende ansatte og med gamle højskolevenner, der betød mest. Mange havde ikke set hinanden i årtier, og der blev uddelt tusindvis af knus og håndtryk, mens de mange forskellige årgange fandt sammen i telte og på bænke i det flotte efterårsvejr. Her blev der udvekslet masser af minder og udtrykt en stor tak til skolen for anledningen til at mødes.

Taknemmelighedsfest

Og taknemmeligheden var gengældt. Derfor havde jubilæumsfesten på forhånd fået overskriften Taknemmelighedsfest.

»Vi har valgt den overskrift, fordi vi har så meget at være taknemmelig for. Mange ved godt, at det langt fra er en selvfølge, at den her skole kan fejre 50-års-jubilæum. Den har flere gange været truet på sin eksistens og været ved at lukke, så vi vil gerne bruge denne dag til at takke Gud og mennesker for, at skolen stadig findes,« forklarer Robert Bladt, som har stået i spidsen for bibelskolen de sidste otte år.

»Samtidig tolker jeg det store fremmøde og de mange korte samtaler, jeg har haft med tidligere elever, sådan at rigtig mange også er taknemmelige for, hvad de fik med fra et ophold her, og for den betydning, som skolen gennem årene har haft for den enkelte elev, for Indre Mission og kirken og for vores samfund generelt,« siger han.

I højskolens hal skar de nuværende elever for på en kæmpemæssig kagemand i anledning af jubilæet.

Kærligheden genaktiveres

Det har kostet masser af arbejde for både ansatte, nuværende elever og frivillige omkring skolen at stable arrangementet på benene, men forstanderen er overbevist om, at indsatsen er givet godt ud.

»Sådan en dag giver mulighed for at gense de lokaler og de mennesker, som var med til at forme både livet og troen i en forholdsvis kort periode af mange menneskers liv. Jeg tror, at det kan være med til at genaktivere den kærlighed til skolen, som i forvejen lever i rigtig mange. Det betyder meget for os som skole, at vi har et stort bagland, som lever med og beder med. Uden det bagland var vi her ikke,« fastslår forstanderen, som generelt oplever stor interesse for skolen, når han kommer rundt i landet.

»Det er vigtigt, for det er baglandets bevidsthed om skolen, der gør, at bibelskolesagen hele tiden bliver talt op. Også over for den generation, som skal tage stilling til, om de vil på højskole. Her betyder det meget, at der er forældre og bedsteforældre og et kirkeligt fællesskab, som siger til den unge, at et ophold på bibelskole, det skal du altså unde dig selv.«

Flere fødselsdage at fejre

Taknemmelighedsfesten afløste det årlige elevstævne, men selv om fremmødet var langt større end sædvanligt, har Robert Bladt ingen planer om at gentage succesen foreløbigt.

»Jeg har lyst til at sige, at vi gør det igen, når bibelskolen fylder 100 år,« smiler han og tilføjer: »Men der kommer også anledninger inden da. Børkop Højskole har jo flere fødselsdage at fejre. I år fejrer vi 50 år som bibelskole. Men selve højskolen blev stiftet i 1889, så der er en 150-års-fødselsdag at fejre om 15 år. Det er også værd at markere.«

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
Mine smerter var væk
Der blev bedt for Brians rygsmerter på Hjallerup Bibelcamping. Nogle uger senere var han helbredt.
Andenstyrmanden går på dæk
Efter 34 år i forskellige lederstillinger i IM går vicegeneralsekretær Peter Nord Hansen på pension.
Stor optimisme og vækst på Hjallerup Ung
1700 deltog i Hjallerup Bibelcamping, der var præget af visionære og begejstrede unge og stigende tilslutning til MenighedsCampen. …

Annoncer