Fra elektriker til missionær

Kristian Fredsgaard Feldtmose skal fra 1. september være missionær i Region Midt. Han er uddannet elektriker, men har siden et ophold på Børkop Højskole oplevet et kald til at dele tro og liv med mennesker omkring sig. 

Den 1. september skal den 30-årige Kristian Fredsgaard Feldtmose prøve kræfter med arbejdet som missionær i Region Midt. Hans rejse hertil begyndte for ti år siden på Børkop Højskole, hvor han oplevede et kald til at snakke med mennesker og dele tro og liv med dem.

I første omgang udmøntede det sig i en volontørstilling i Brønderslev Kirke. Efter han fik sit svendebrev som elektriker og med to overbelastede knæ søgte han dog tilbage mod det kirkelige og blev volontør i SnakTro-teamet i Indre Mission.

Disse erfaringer styrkede hans længsel efter mere af samme slags.

Som elektriker følte han, at der manglede en social vinkel på hans arbejdsliv.

"En elektrikers arbejde er som regel et enmands arbejde, og det harmonerer ikke altid med min meget sociale personlighed," fortæller Kristian Feldtmose.

"Jeg er enormt glad for mit fag og elsker at arbejde som håndværker, men jeg har lyst til igen at have et job, hvor jeg skal bruge mig selv på en anden måde, Og hvor der mere er plads til mig som menneske."

Endnu en overbelastning gjorde, at han begyndte at undersøge forskellige muligheder. I den periode holdt han øje med ledige stillinger på Indre Missions hjemmeside, og da muligheden for at blive missionær opstod, var han ikke sen til at ansøge.

"Jeg synes, at det var rigtig sjovt at prøve at forkynde, da jeg kom i IMU, og da jeg var volontør, så det ville jeg gerne gøre noget mere i. Når jeg var rundt med SnakTro, fik jeg et indblik i Indre Mission. Jeg tænkte, at det var en arbejdsplads, hvor der ville være gode muligheder for, at jeg kunne udvikle mig som menneske," forklarer Kristian Feldtmose, der har sine rødder i Strandby i Nordjylland og har brugt mange timer i byens missionshus. I dag bor han sammen med sin ægtefælle Anna-Kirstine og deres lille søn i Randers.

Det var ikke kun hans egen overvejelse, der førte til denne beslutning. Hans ægtefælle spillede også en afgørende rolle.

"Hun sagde tit, når jeg kom hjem fra mit arbejde, hvor jeg kørte rundt i hele landet og satte ladestandere op, at jeg snakkede ikke så meget om det, jeg lavede, men om alle de mennesker, jeg havde mødt," siger Kristian Feldtmose, der trives med at kommunikere med folk og give en hjælpende hånd, hvor der er brug for det.

Selvom mange arbejdsopgaver endnu er ukendte for ham, så ved han, at han skal være en del af teltmedarbejdergruppen i IM.

"Jeg kan rigtig godt lide, at mit nye arbejde også har en praktisk vinkel," siger den nye medarbejder, som er rigtig glad for, at han ikke er alene i tjenesten.

"Jeg synes det er enormt spændende at tage med Gud på arbejde og se, hvad der sker."

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Vores venskab er en gave
Jannie og Signe har været venner i mange år. Jannie har været kristen hele livet, mens Signe stadig er på vej.
Bygger Guds rige lige her
Hanna Pedersen brænder for at dele troen i et ikke-kirkeligt miljø.
Jesus kom til Emrah i en drøm
Emrah er flygtet fra Tyrkiet, fordi han er blevet kristen. Nu er han frivillig i den tyrkiske menighed i København og bruger tid på at evangelisere…

Annoncer