Helt nye adventssange der egner sig til fællessang

Både IM-musik og Evangelisk Luthersk Netværk har haft fokus på nye adventssange, som kan synges i fællesskaber og menigheder op mod jul.

I dagene op til første søndag i advent udkom den helt nye adventssang Det er advent for mig, der er skrevet af Andreas Villumsen og Andreas Nørgaard, hvor sidstnævnte også har lavet melodien.

»Sangen har en folkelig karakter, så jeg tror, at mange vil have interesse i at høre den, og vi håber, at mange vil lære sangen at kende, så den kan få lov at pege på Jesus,« siger Andreas Nørgaard.

Sangens tema er den stilhed, som kirkens julebudskab bringer.

»For mange er adventstiden forbundet med en helt særlig følelse af ro, fred og håb. For nogle rummer den en længsel efter, at Jesus engang skal gøre alting nyt og godt. Men nogle ting er bare vanskelige at forklare. Nogle gange må vi bare sige: ‘Jeg fatter det ej, men det er advent for mig’,« siger han.

Sangen udgives i samarbejde med IM-musik, og den kan findes på alle streamingtjenester og på YouTube.

Gratis sangpakke med nye advents- og julesange

Evangelisk Luthersk Netværk (ELN) sætter også fokus på nyskrevne advents- og julesange i en sangpakke med otte nye sange.

»Det er med stor glæde og forventning, at vi udsender sangpakken. Vi håber, at de bliver taget godt imod, og at de kan blive sunget ind i menighederne og blive en del af det naturlige repertoire,” siger præst og tidligere missionær Roar Steffensen, som står bag initiativet sammen med Jens Lomborg, der er præst i Skjern Bykirke og formand for ELN.

Sangpakken er gratis og består af tekst, noder og en indspilning med sang, klaver og tekst. Det hele ligger på ELN’s hjemmeside, hvor der også er henvisning til indspilningerne på YouTube.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Jesus kom til Emrah i en drøm
Emrah er flygtet fra Tyrkiet, fordi han er blevet kristen. Nu er han frivillig i den tyrkiske menighed i København og bruger tid på at evangelisere…
Alt er tilladt men ikke alt er morsomt
Standupkomikeren Jakob Svendsen har ikke mange hellige køer, men tror på en hellig Gud.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…

Annoncer