Ikoner bliver til messiaskalender

Helle Noer har skabt 24 ikoner, som er blevet til en julekalender på Facebook.

På Region Syds facebookside kan man hver dag i december følge en julekalender med Messias-profetier fra Det Gamle Testamente. Det er IM’s konsulent for kreativ forkyndelse, Helle Noer, der har skabt 24 ikoner, som hver knytter sig til en af Bibelens mange Messias-tekster.

Helle Noer fortæller, at ideen opstod ved en adventsgudstjeneste sidste år, hvor præsten fik sagt, at Bibelen er som én stor julekalender.

»Så hørte jeg ikke mere af den prædiken, men begyndte i stedet at se en masse kalenderbilleder for mig,« fortæller Helle Noer.

Da corona-restriktionerne i foråret forhindrede mange af de sædvanlige aktiviteter, blev der tid til at arbejde videre med ideen, som nu er blevet til en Messiaskalender med 24 ikoner, der illustrerer hver sin Messiasprofeti.

Hver ikon fylder ca. 11 x 9 centimeter og udgør et selvstændigt lille værk.

»Men jeg synes, at alle 24 ikoner hører sammen,« siger Helle Noer, der endnu ikke har taget stilling til, hvad der skal ske med ikonerne på den anden side af jul.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Glimt af håb i en følelsesladet konflikt
Ifølge David Serner, der er præst ved Den Danske Kirke i Jerusalem, er forholdet mellem israelere og palæstinensere i øjeblikket fuldt af mistillid.…
Et EVENT fyldt af overraskelser
Seminaret »Elsk Vejle« på Event overgik alle forventninger. 80 unge ville på gaden og dele karameller ud med en lille sød hilsen. …
Danskerne holder troen på afstand
Ægteparret Katie og Frederik brænder begge for det kristne arbejde. Katies amerikanske baggrund har vist dem kontrasterne mellem at være kristen i…

Annoncer