IM-genbrug indsamler vintertøj til Ukraine

I uge 9 er det muligt at indlevere brugt vintertøj, som bliver sendt til Ukraine.

Genbrugsleder Jonas Laugesen er meget optaget af situationen i Ukraine, og han har stillet sig selv spørgsmålet: Hvad kan jeg gøre? Han snakkede med to andre i genbrugsarbejdet, og de fik så den ide, at IM-genbrug kunne sende vintertøj til de mange ukrainere, som er på flugt.

"Jeg tog kontakt med organisationen Dansk International Nødhjælp, og vi lavede en aftale, hvor IM-genbrug indsamler tøj, og de har ansvaret for distributionen. Jeg er meget glad for, at vi i IM-genbrug på denne måde kan være til hjælp for vores medmennesker i Ukraine," fortæller Jonas Laugesen.

Genbrugslederen fortæller, at hvis man har vintertøj, huer, handsker, tæpper og soveposer, som man vil donere, så kan man i denne uge pakke det i en pose og aflevere posen i en af IM-genbrugs 30 butikker. Der skal stå "Ukraine" på posen, og vintertøjet skal være rent og i god stand.

"Den vinterkollektion, som vi alligevel skulle pakke ned, har vi valgt at donere til Ukraine. Desuden vil vi i denne uge løbende sørge for at indsamle de poser med vintertøj, som bliver indleveret i vores butikker, og køre dem til Videbæk. Dansk International Nødhjælp vil så stå for den videre transport fra Videbæk til den polsk-ukrainske grænse. De samarbejder med nogle kirker i Ukraine, som står for distributionen af vintertøjet i selve Ukraine. Det er også muligt, at noget af vintertøjet vil blive delt ud til ukrainere, der er flygtet fra Ukraine til Polen," fortæller Jonas Laugesen.
 

Find en oversigt over IM-genbrugs butikker på imgenbrug.dk

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Den tidligere salgsdirektør drømmer om at blive præst
En dag sagde Jonas’ krop fra, og direktørjobbet og festlivet er nu erstattet af Jesus, orkidéer og Luther.
Jeg var ikke klar til det virkelige liv
Det var et kæmpe chok, da Camilla Quist trådte ud af den kristne osteklokke og ind i gymnasieverdenen. Hun kom i tvivl, om kirken var mere end en…
Nu er det tid til noget andet
Det er en afklaret Daniel Præstholm, der nu takker af som landsleder i IMU. Men det er også lidt vemodigt for ham at sige farvel efter ti år i IMU,…

Annoncer