Jeg forventer at Fyns nye biskop vil vægte friheden i folkekirken

IM's formand Hans-Ole Bækgaard glæder sig til at møde Fyns nye biskop Mads Davidsen, der blev indsat ved en festlig bispevielse palmesøndag.

Påsken handler om tilgivelse og forsoning. Det er det glædelige budskab, vi sammen skal arbejde for, sagde Mads Davidsen ved bispevielsen ifølge Kristeligt Dagblad.

Mads Davidsen er blevet ny biskop på Fyn. Det skete ved en festlig bispevielse palmesøndag i Odense Domkirke. I sin prædiken nævnte biskoppen, at påsken handler om tilgivelse og forsoning.

»Det er et budskab om tilgivelse. Jeg tror, det tager et helt liv at forstå storheden i det budskab. Det er det evangelium, vi arbejder for som præster, som biskopper, som provster, menighedsråd og som ansatte i Fyens Stift og alle stifter. Det er den tro, vi skal udbrede, og det glædelige budskab, vi sammen skal arbejde for,« sagde Mads Davidsen ifølge Kristeligt Dagblad.

Ved den efterfølgende reception, som Odense Kommune stod for, fremhævede biskoppen, der tidligere har været præst i tre sogne på Fyn og studielektor på Pastoralseminariet i København, at han glædede sig til at bygge bro mellem kirken og dens samarbejdspartnere.

Ser frem til at møde Fyns biskop

Indre Missions formand Hans-Ole Bækgaard ser frem til at møde den fynske biskop.

»Under bispevalgkampen fik jeg et positivt indtryk af ham og forventer, at han også har syn for at vægte friheden og tålsomheden højt i folkekirken,« siger Hans-Ole Bækgaard.

Han har gennem årene været på besøg hos biskopperne for at have en god relation og skabe et større gensidigt kendskab.

»Det har ikke mindst betydning, når en ny biskop tiltræder, og jeg vil se frem til samtalen med Mads Davidsen,« fortæller formanden.

»Ved bispeindvielsen palmesøndag glædede jeg mig over at høre den umiddelbare teologiske klangbund i hans prædiken, hvor han blandt andet lagde vægt på påskens budskab for kristentroen som noget helt centralt og ligeså hans betoning af dåben og troen som en gave. Han sagde: ‘Vi bekender os til en kirke, der er luthersk og evangelisk. Martin Luther brugte selv årevis på at finde frem til en retfærdig og nådig Gud. Først da han indså, at vi ikke kan blive retfærdige af egen kraft, at troen ikke er en særlig evne, men en gave, vi får i dåben, først da forstod han evangeliets storhed. Vi ser dette store budskab udfolde sig i påsken’. Jeg håber, at Mads Davidsen i sin bispegerning må fremme klassisk luthersk kristendom i det fynske kirkeliv.«

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Den tidligere salgsdirektør drømmer om at blive præst
En dag sagde Jonas’ krop fra, og direktørjobbet og festlivet er nu erstattet af Jesus, orkidéer og Luther.
Jeg var ikke klar til det virkelige liv
Det var et kæmpe chok, da Camilla Quist trådte ud af den kristne osteklokke og ind i gymnasieverdenen. Hun kom i tvivl, om kirken var mere end en…
Nu er det tid til noget andet
Det er en afklaret Daniel Præstholm, der nu takker af som landsleder i IMU. Men det er også lidt vemodigt for ham at sige farvel efter ti år i IMU,…

Annoncer