Jesus kom til Emrah i en drøm

Emrah er flygtet fra Tyrkiet, fordi han er blevet kristen. Nu er han frivillig i den tyrkiske menighed i København og bruger tid på at evangelisere blandt tyrkere.

Emrah måtte forlade Tyrkiet på grund af sin tro på Jesus. Nu har han fået et kald til at bringe evangeliet til tyrkere i Danmark.

Anker Nielsen er utrolig glad for venskabet og samarbejdet med tyrkiske Emrah, som begyndte en dag, da Ankers telefon ringede.

»Jeg havde været på en tværkulturel konference, hvor jeg havde mødt Thomas Høyer fra Internationalt Kristent Center her i København. Han satte mig i forbindelse med Anker,« fortæller Emrah, der deler sin troshistorie.

Han er opvokset i en fattig muslimsk familie som den yngste af en søskendeflok på seks.

»Jeg havde en svær opvækst, hvor jeg som ung fik nogle dårlige venner og kom ud i noget kriminalitet,« fortæller Emrah, der efter militæret tog ud at sejle i ti år. I Hamborg kom en sømandsmissionær, som gav ham, som Emrah delte kahyt med, en bibel. Den lå på bordet i kahytten i nogle dage, indtil han fik en indskydelse til at læse i Bibelen.

»Da jeg læste, hvordan Jesus forvandlede vand til vin, fik jeg en fornemmelse af, at Bibelen indeholdt noget, jeg havde brug for. Jeg kontaktede sømandsmissionæren, fordi jeg ikke forstod det, jeg læste. Han gav mig en adresse til en kirke i min hjemby i Tyrkiet. Da jeg kom hjem, opsøgte jeg kirken, men jeg forstod ikke, hvad der skete under gudstjenesten. Jeg blev inviteret med hjem af en fra menigheden. Han begyndte at fortælle mig lidt om Jesus, men jeg havde ikke lyst til at høre på det,« fortæller Emrah om det første møde med en tyrkisk menighed i 2018.

Han lagde armen omkring mig

Den samme aften havde han en drøm.

»Jeg så personen, jeg havde snakket med i kirken, sidde på hug sammen med en anden person. Derefter var der en tredje person, som jeg kun så bagfra. Han bar en lang hvid jakke. På et tidspunkt drejede han sig, og jeg så hans lange skæg. Han lagde armen omkring mig og talte ind i mit øre på et sprog, jeg ikke forstod. Efter denne begivenhed åbnedes mine øjne mere og mere for sandheden i Bibelen. Jeg forstod det, jeg læste, og det gik op for mig, at jeg havde set Jesus. Jeg begyndte at tro på, at han elskede mig så meget, at han blev korsfæstet for mig,« siger Emrah, der blev døbt.

Han fortalte derefter sin familie, hvad der var sket.

»Det fyldte mig så meget, at jeg var blevet kristen, at jeg bare måtte fortælle det. Min familie blev ikke glade for, at jeg var blevet kristen,« forklarer Emrah, der oplevede, at familien begyndte at presse ham til at holde op med at fortælle om det.

En dag, han var ude at køre, blev hans bil påkørt med vilje af en anden bil. Det viste sig at være repræsentanter fra de tyrkiske myndigheder, som havde en opgave til ham.

»De tilbød at betale reparationen af bilen, hvis jeg ville samarbejde med dem og fungere som en muldvarp i den kirke, hvor jeg kom,« siger Emrah, der følte sig presset. Derfor besluttede han sig for at flygte ud af landet.

Fortæller muslimerne om Jesus

Emrah ønskede at komme langt væk fra områder med muslimer og moskéer, så han rejste via Island til Grønland. Han kunne dog ikke være der og blev sendt til Danmark, hvor han søgte asyl i 2019. Han blev placeret på Holstebro Asylcenter, hvor han kom i kontakt med medarbejdere fra Nørrelandskirken. De inviterede ham med til en tværkulturel konference, hvor han mødte Thomas Høyer og Anker Nielsen.

Senere flyttede han til København. Han var omkring Luthersk Missions Højskole i Hillerød, hvor han også mødte sin kone. Nu bor de i Sydhavnen i hovedstaden, og Emrah går i skole med henblik på at uddanne sig til social- og sundhedshjælper.

Undervejs har han ændret sit syn på muslimerne, og han er særligt optaget af at evangelisere blandt tyrkere.

»Jesus har forvandlet mit hjerte, så nu kan jeg ikke lade være med at fortælle dem om, hvordan Jesus har frelst mig. Jeg går op og ned ad gaderne, hvor jeg snakker med dem, jeg møder. Jeg har mange kontakter, som jeg besøger,« fortæller Emrah, der også besøger tyrkiske klubber.

Det betyder meget for Emrah at være frivillig i den tyrkiske menighed i Bethesda.

»Jeg glæder mig hver gang til at mødes med de andre i gudstjenestefællesskabet og høre om Jesus på mit eget sprog. Jeg oplever virkelig, at Gud velsigner arbejdet.«

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
Gud bærer mig - også gennem døden
Leder af Fangekoret Louise Adrian er døende. Hun har planlagt sin begravelse, som ikke skal være en sørgefest, men en gensynsfest. …
Med far på arbejde
Det er Guds opgave at redde verden og omvende mennesker. Men vi er kaldet til at møde de mennesker, Gud viser os, med hans kærlighed, siger IM's…
Jeg slap ikke fra Gud
En ulykke udfordrede Sørens måde at være et troende menneske på. »Det hele ramlede for mig, fordi det var umuligt at finde ud af, hvor Gud var,«…

Annoncer