Lokale fællesskaber spreder glæde med ekstra julehjælp

Efterspørgslen om julehjælp er rekordstor i år. Lokale fællesskaber landet over har taget forskellige initiativer til at sprede glæde med gaver og julehjælp til trængte familier og unge. 

Rundt i landet hjælper mange kirker og kristne fællesskaber med at uddele julehjælp. Her er det Luthersk Mission på Bornholm, som er i sving. Fotos: Lærke Sonne Sørensen

Mange familier i Danmark har brug for julehjælp. I år er der flere end nogensinde, som har søgt om julehjælp hos Blå Kors. Over 18.400 familier har sendt en ansøgning, hvilket er 52 procent flere end i 2022.

Mange organisationer, kirker og kristne fællesskaber vil gerne yde julehjælp til de trængende.

I Ans er Indre Mission involveret i at lave decembergaver, som kan skabe lidt hygge og varme i en svær tid. Gaverne indeholder alt fra julekalender til børnene, småkagedej, æbleskiver, ting til juledekorationer, konfekt og bladet 24-12.

Margit Simonsen fra IM i Ans håber, at gaverne kan være med til at sprede lidt decemberglæde og håb blandt modtagerne.

Lidt længere mod vest, i Videbæk, er Indre Mission på banen med et nyt initiativ. De tilbyder trængte familier lidt ekstra julehjælp i form af juleposer, som indeholder mad, drikke, gaver og andet til at fejre julen.

»Vi er optaget af, hvordan vi kan gøre en forskel for dem, der har brug for det. Det er godt for vores fællesskab at stå sammen om en opgave ud i byen,« fortæller Vibeke Steengaard, der er en af initiativtagerne.

Vi håber, at julehjælpen kan være med til at skabe lidt glæde og håb i en mørk tid.«

Unge uddeler julehjælp

Ved en adventsfest samlede IM i Herning ind til organisationer, som hjælper udsatte personer i byen.

»Vi samlede ind til Herning Krisecenter og Kirkens Korshærs familiearbejde, og lederen af Herning Krisecenter havde et indslag ved adventsfesten, hvor hun fortalte om deres arbejde, og hvad det betød for dem at få en gave, som er julemad og julegave til de kvinder og børn, der er på krisecenteret juleaften,« fortæller Karin Schousboe, der glæder sig over, at der blev indsamlet næsten 14.000 kr.

I Christianskirken i Aarhus har ungdomsrådet bestemt sig for at lave 300 juleposer, som skal gives til andre unge som en julehilsen. Juleposerne indeholder blandt andet chokolade, te, kaffe, julepynt og et personligt kort. Formålet er at sprede lidt godhed og glæde i en tid, hvor mange unge er stressede eller ensomme.

»De unge, som får en julepose, opfordres til at give den videre til en anden ung, som de synes fortjener en opmuntring,« fortæller sognepræst Lasse Holmgaard Iversen.

Luthersk Mission på Bornholm har glædet mange familier med adventshjælp.

»Pakkerne med adventshjælp er blevet pakket af de unge fra LM Bornholm, som har gjort det for andet år i træk. De har også været med til at fordele pakkerne over hele øen,« fortæller Anders Solgaard, der er præst i LM-Kirken Østbornholm.

Vores medansvar som kristne

Det er vigtigt, at kirker og fællesskaber som Indre Mission og Luthersk Mission gør en indsats. Det pointerer Michael Thunbo, der er medarbejder på Center for Praktisk Teologi og Religionspædagogik på Menighedsfakultetet i Aarhus.

»Det betyder, at disse fællesskaber gør det, som de er kaldet til, for diakonien er en del af det kristne vidnesbyrd. Sådan har det været siden kirkens første tid, og sådan bør det være året rundt – også når det er jul. Når vi tager medansvar for samfundets udfordringer, følger vi Kristi eget eksempel og buddet om at elske vores næste. Det daglige brød kommer ofte fra en næstes hånd. En sådan hjælpende hånd kan give mennesker håb om et bedre liv og minde om, at der er sendt lys til vores verden,« siger Michael Thunbo.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Gud bærer mig - også gennem døden
Leder af Fangekoret Louise Adrian er døende. Hun har planlagt sin begravelse, som ikke skal være en sørgefest, men en gensynsfest. …
Med far på arbejde
Det er Guds opgave at redde verden og omvende mennesker. Men vi er kaldet til at møde de mennesker, Gud viser os, med hans kærlighed, siger IM's…
Jeg slap ikke fra Gud
En ulykke udfordrede Sørens måde at være et troende menneske på. »Det hele ramlede for mig, fordi det var umuligt at finde ud af, hvor Gud var,«…

Annoncer