Mange søger til kirkehøjskole på Bornholm

Inspireret af formiddagshøjskolen i København er en række kirker og missionsforeninger på Bornholm gået sammen om at tilbyde foredrag i en ny kirkehøjskole.

En ny kirkehøjskole på Bornholm er virkelig kommet godt fra land. Det viser den stigende opbakning til foredragene.

»Da højskolen begyndte i efteråret, kom der omkring 50 personer. Her i foråret er vi oppe på 80-100 deltagere,« forklarer missionær Palle Kure, som er med i den arbejdsgruppe, der leder kirkehøjskolen. Arbejdsgruppen er nedsat af Evangelisk Luthersk Samråd, der består af en række kirker og missionsforeninger på øen.

»Med kirkehøjskolen har vi ramt et behov for at grave lidt dybere i bibelske, etiske og kirkehistoriske emner,« fortæller Palle Kure.

Kirkehøjskolen holder til i Indre Missions missionshus i Rønne og foregår nogle torsdage i løbet af efteråret og foråret. Man begynder hver formiddagssamling med en kop kaffe. Derefter følger to foredrag med god tid til spørgsmål og drøftelse undervejs.

Idéen med kirkehøjskolen er hentet fra formiddagshøjskolen i missionshuset Bethesda i København, hvor man lige har afsluttet sæsonen 2022/2023.

»Vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne,« fortæller Henrik Boje Jensen, der glæder sig over de 50 deltagere, som hver gang kom for samværet om rundstykker og kaffe og spændende foredrag som »Mellem håb og håbløshed«.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Den tidligere salgsdirektør drømmer om at blive præst
En dag sagde Jonas’ krop fra, og direktørjobbet og festlivet er nu erstattet af Jesus, orkidéer og Luther.
Jeg var ikke klar til det virkelige liv
Det var et kæmpe chok, da Camilla Quist trådte ud af den kristne osteklokke og ind i gymnasieverdenen. Hun kom i tvivl, om kirken var mere end en…
Nu er det tid til noget andet
Det er en afklaret Daniel Præstholm, der nu takker af som landsleder i IMU. Men det er også lidt vemodigt for ham at sige farvel efter ti år i IMU,…

Annoncer