Messy Church lever i missionshuse og kirker

Konceptet Messy Church bliver brugt til at styrke fællesskaber og skabe nye kontakter.

En dag på Fårevejle Bibelcamping fik alle deltagere en oplevelse af Messy Church.

Det er efterhånden nogle år siden, at det engelske koncept Messy Church, der betyder rodet kirke, blev introduceret her i landet gennem Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS). Det er siden blevet udbredt til hele landet.

»Vi er glade for, at det lever derude i missionshusene og i kirkerne. Det er meget forskelligt, hvordan konceptet bliver brugt. Nogle steder anvender man hele konceptet,« fortæller Michael Nørgaard, der er konsulent i DFS og sidder med i udvalget bag Messy Church.

Man begynder lidt hen på eftermiddagen med drop-in-kaffe, inden man har forskellige værksteder, hvor børn og voksne kan lave forskellige ting. Bagefter er der en lille gudstjeneste eller en bibelsk refleksion, og så er der fællesspisning.

Andre steder har man taget udgangspunkt i Messy Church og har tilpasset det til de lokale forhold.

Erfaringerne med Messy Church er mange. To af de vigtige er ifølge Michael Nørgaard, at det nogle steder har styrket fællesskabet, fordi man mødes på tværs af alder. Andre steder er det lykkedes at få kontakt med personer, som ikke kender så meget til kristendommen.

Inspirationsdag i 2023

Udvalget bag Messy Church tæller foruden Michael Nørgaard fra Region Øst, Jens Dahl fra Region Aarhus, Birthe Mikkelsen fra Region Nord, Katja Steffensen fra Region Midt og Lene Rønne Pedersen fra Region Syd. De får løbende henvendelser fra nye fællesskaber, som gerne vil lave Messy Church.

For eksempel fik Michael Nørgaard flere henvendelser i sommer, efter at han havde introduceret deltagerne på Fårevejle Bibelcamping for Messy Church.

Han oplyser, at udvalget står for en Messy Church-inspirationsdag i 2023, som både henvender sig til de fællesskaber, der allerede er i gang med det, og til dem, der overvejer det.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Den tidligere salgsdirektør drømmer om at blive præst
En dag sagde Jonas’ krop fra, og direktørjobbet og festlivet er nu erstattet af Jesus, orkidéer og Luther.
Jeg var ikke klar til det virkelige liv
Det var et kæmpe chok, da Camilla Quist trådte ud af den kristne osteklokke og ind i gymnasieverdenen. Hun kom i tvivl, om kirken var mere end en…
Nu er det tid til noget andet
Det er en afklaret Daniel Præstholm, der nu takker af som landsleder i IMU. Men det er også lidt vemodigt for ham at sige farvel efter ti år i IMU,…

Annoncer