Ny regionsleder: De lokale fællesskaber er vigtige

48-årige Filip Skjerning er fra 1. november ny regionsleder i Indre Missions Region Øst, hvor han især vil styrke samarbejdet og de små fællesskaber.

Filip Skov Skjerning er godt kendt med Indre Mission i Øst-Danmark. Han er født og opvokset vest for København og har de seneste 17 år arbejdet som IM’s musikkonsulent i samme område. Som habil saxofonist og jazzmusiker har han gennem mange år sat sit stærke præg på flere af Indre Missions store og små arrangementer.

”Jeg har nydt at arbejde med musikken, både som udøvende musiker og som leder af musik-arrangementer og projekter i IM-musik, men jeg glæder mig også til den nye rolle,” fortæller Filip Skjerning, der sammen med sin familie bor i Måløv lidt nordvest for København.

De seneste par år har Filip Skjerning uddannet sig som frivilligkoordinator og sidder i dag med i IM’s frivillighedsteam. Men opgaven med personaleledelse og strategi er ny for ham.

Den nye regionsleder brænder for Indre Mission i Region Øst, som omfatter Sjælland, sydhavsøerne og Bornholm, og han er især optaget af at styrke de mange samarbejdsmuligheder i området.

”Indre Mission er her i det østlige Danmark præget af en del små fællesskaber med begrænsede ressourcer. Dem vil jeg arbejde for at styrke og opmuntre,” forklarer Filip Skjerning.

Han mener, at de lokale fællesskaber er vigtige aktiver for Indre Mission og for Folkekirken, som Indre Mission gerne vil være en forlænget arm for.

”Men der er også brug for at udvikle vores fællesskaber, sådan at de favner flere og bredere,” siger Filip Skjerning og understreger, at den kristne forkyndelse har brug for de bedste rammer.

 Indre Missions generalsekretær glæder sig også til at kunne byde Filip Skjerning velkommen som ny regionsleder i Øst-Danmark.

”Med Filip får vi en stærk og vellidt leder, der både er teologisk reflekteret og menneskeligt såvel som fagligt står godt som personaleleder.”

Filip Skjerning afløser den 1. november 2023 Kurt Kristensen, som går på pension. Indre Mission har fem regionsledere, som hver leder et team lønnede ansatte foruden en række fritidsansatte medarbejdere.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Den tidligere salgsdirektør drømmer om at blive præst
En dag sagde Jonas’ krop fra, og direktørjobbet og festlivet er nu erstattet af Jesus, orkidéer og Luther.
Jeg var ikke klar til det virkelige liv
Det var et kæmpe chok, da Camilla Quist trådte ud af den kristne osteklokke og ind i gymnasieverdenen. Hun kom i tvivl, om kirken var mere end en…
Nu er det tid til noget andet
Det er en afklaret Daniel Præstholm, der nu takker af som landsleder i IMU. Men det er også lidt vemodigt for ham at sige farvel efter ti år i IMU,…

Annoncer