Nye positive tiltag på Sydsjælland og Lolland-Falster

Legestuen i Maribo og ungdomsgruppen i Næstved gør en forskel.

Det spirer med nye tiltag på Sydsjælland og Lolland, som giver mennesker mulighed for at høre om kristendommen. Foto: Mikkel Søtbæk

Nu er der fem legestuer i Region Øst, der er tilknyttet Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler. Den senest tilkomne er legestuen i Maribo.

»Den er resultatet af lang tids forbøn og er kommet op at stå med støtte fra de lokale IM’ere,« fortæller missionær Mikkel Søtbæk.

Legestuen holder til i missionshuset og åbnede lige inden jul, hvor der kom 15 børn med deres forældre.

»Vi fik et rigtigt flot fremmøde, fordi min kone har et meget stort netværk blandt mødrene på Lolland, især dem, der passer børnene hjemme,« siger missionæren.

»Vi glæder os meget over legestuen og de gode oplevelser, vi får ved at kunne dele et kristent fællesskab for børnene og deres forældre, hvoraf mange ikke har noget forhold til troen. Det er værdifuldt og skaber liv i et missionshus, som er præget af at være lidt af en seniorklub.«

Han håber, at legestuen på sigt kan være begyndelsen til flere aktiviteter ud fra missionshuset.

Ungdomsgruppe af nye kristne

På Sydsjælland og Lolland-Falster skal man kigge meget langt efter kristne tilbud til unge. I Næstved er det imidlertid lykkedes Mikkel Søtbæk at samle en ungdomsgruppe på otte personer, der fungerer som en bibelkreds og mødes en gang om måneden.

»De fleste af dem har ikke berøring med Indre Mission og er nye kristne, som er begyndt at tro på Jesus i løbet af det sidste års tid,« siger missionæren.

Møderne i bibelkredsen fungerer på mange måder som et klassisk IM-møde.

»Vi synger nogle salmer sammen, gerne de gamle, som har et dybt og solidt budskab. Forkyndelsen tager udgangspunkt i en bibelsk tekst eller et teologisk emne, som vi taler sammen om,« fortæller Mikkel Søtbæk.

»Det har været en stor glæde og opmuntring at mødes med disse mennesker og mærke deres energi og store interesse for at studere Guds ord og være sammen med andre unge om det. Det giver nogle fantastiske vidnesbyrd. Bønnen og det sociale samvær fylder også meget hos os. Vi har altid en runde, hvor vi deler liv og nyt med hinanden.«

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Bygger Guds rige lige her
Hanna Pedersen brænder for at dele troen i et ikke-kirkeligt miljø.
Jesus kom til Emrah i en drøm
Emrah er flygtet fra Tyrkiet, fordi han er blevet kristen. Nu er han frivillig i den tyrkiske menighed i København og bruger tid på at evangelisere…
Alt er tilladt men ikke alt er morsomt
Standupkomikeren Jakob Svendsen har ikke mange hellige køer, men tror på en hellig Gud.

Annoncer