På Årsmødefestivalen er der altid solskin, kaffe og smil

Der blev grinet og skrålet med, så teltdugene blafrede, da Årsmødefestival 2022 åbnede med musik, dans og bibelfortælling, hvor også de mindste kunne være med

Tre dages Årsmødefestival blev skudt i gang fredag aften med et festligt åbningsmøde

Der var liv rundt omkring på Mørkholt Strand Camping, hvor man alle steder kunne høre gamle venner og bekendte hilse på hinanden. Og der var mange at hilse på, for i år havde omkring 1300 deltagere fundet vej hertil. Selvom regnen tidligere på ugen havde truet med også at møde op, var weekenden i stedet præget af høj solskin, hvilket bekræfter påstanden om, at solen altid skinner på Indre Missions Årsmødefestival. I det velkendte blå mødetelt hørte man en summen af småsnak blandt de første, der havde fundet sig en god plads til den åbningsfest, som snart skulle være startskuddet på en indholdsrig weekend. Langsomt steg lydniveauet, i takt med at teltet blev mere og mere fyldt.

Bibelfortælling og kanonsang

På scenen bød generalsekretær Jens Medom Madsen og landsleder i IM-musik Linda Kofoed Iversen velkommen, og der blev sunget godt med, da teltet derefter fyldtes af Jubler hver en sjæl på jord. Rækken af parkerede barnevogne langs siden af teltet vidnede om, at de yngste også var til stede i teltet denne aften. Og netop børnene kunne se frem til en sjov aften, hvor først Svend Erik Petersen i skikkelse af »bedstefar Svenne« indtog scenen med bibelfortælling og kanonsang, som han ivrigt dirigerede med sin stok.

Hvis man troede, at det så var slut med sang, tog man fejl, for derefter kom Pasta Party på scenen ledt af Simon Haldrup Bartholdy og hans ukulele, og de gjorde alt, hvad de kunne, for at presse de magelige voksne ud af deres komfortzone. For der skulle selvfølgelig laves fagter til sangene, og selvom det tydeligvis var en udfordring for de fleste voksne at følge med, var der store smil at se. Men der er heller ikke meget, der kan løfte stemingen som det at snurre hurtigt rundt som en stor elefant eller at dukke sig for usynlige granatæbler, hvilket jo selvfølgelig er verdens farligste frugt.

Noget for enhver smag

Til slut blev det tid til at introducere de forskellige miljøer, der weekenden igennem gav deltagerne mulighed for at mødes med andre, være aktive eller at blive klogere på Bibelen, livet som kristen eller det at lede andre. Og der var noget for enhver smag og alder.

Teltet summede igen af snak og grin, da menneskemængden forventningsfuldt begav sig ud for at deltage i et seminar, snuse lidt rundt blandt de mange stande i markedsteltet eller få en god snak og udnytte, at der i bedste missionshusstil var kaffe ad libitum.

En weekend fuld af tilbud

Weekenden fortsatte med et væld af seminarer og aktiviteter.

Lørdag formiddag kunne man høre Indre Missions formand Hans-Ole Bækgaard komme med sin formandsberetning efterfulgt af økonomiberetningen om eftermiddagen. Derudover kunne man besøge forskellige miljøer og høre mere om emner som bibeloversættelse, trosoplæring, kønsdebatten og konflikter i fællesskabet. For de yngste deltagere var der løb, hygge og leg.

Lørdagen blev rundet af med en lovsangsfest, og søndag fortsatte det hele igen; først med en gudstjeneste, hvor Gospel-kids Danmarkskoret sørgede for festligt musik. Derefter var der en sidste mulighed for at fordybe sig i et seminar.

Søndag eftermiddag blev der sat punktum for Årsmødefestivalen med en afslutningsfest, hvor Lars Kristensen satte fokus på taknemmelighed godt hjulpet af Line Maagaard, der med stor indlevelse dramatiserede de ti spedalske mænd.

Trætte og godt fyldt op af gode oplevelser kunne deltagerne tage hjem og glæde sig til juni 2024, hvor Indre Mission igen holder Årsmødefestival på Mørkholt Strand Camping. I 2023 inviterer Indre Mission til endagsårsmøde i Vejen den 10. juni.
 

Se eller gense optagelserne fra Årsmødet på Facebook eller YouTube.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Vores venskab er en gave
Jannie og Signe har været venner i mange år. Jannie har været kristen hele livet, mens Signe stadig er på vej.
Bygger Guds rige lige her
Hanna Pedersen brænder for at dele troen i et ikke-kirkeligt miljø.
Jesus kom til Emrah i en drøm
Emrah er flygtet fra Tyrkiet, fordi han er blevet kristen. Nu er han frivillig i den tyrkiske menighed i København og bruger tid på at evangelisere…

Annoncer