Pladsen var fyldt af god stemning og hjælpsomhed

Årsmødefestivalen var præget af regn, men det hindrede ikke de 1200 deltagere i at blive fyldt af forkyndelse, lovsang og hyggeligt samvær.

Når det klarede op, samledes deltagerne uden for det store telt på pladsen.

250 biler blev på fem kvarter trukket fri af mudderet på den anlagte parkeringsplads lørdag aften. Debatten af formands- og økonomiberetningen lørdag eftermiddag kunne til tider ikke høres på grund af den heftige trommen på teltdugen. Og deltagere i miljøet Break dystede i minigolf, selvom det var vådt.

Regnen satte et markant præg på den femte udgave af Indre Missions Årsmødefestival, som foregik den 7.-9. juni på Mørkholt Strand Camping. Men gæsterne lod sig ikke slå ud og deltog i det omfattende program iført farvestrålende gummistøvler, regnjakker og paraplyer. Trods vejrforholdene var der solgt 1200 armbånd, som gav adgang til pladsen og gratis kaffe hele weekenden. Det er en vækst i tilmeldinger på 25 procent i forhold til festivalen for to år siden.

Flere var med for første gang. Blandt andre den nye unge musikkonsulent i Region Øst, Mads Simonsen, som havde taget turen fra København sammen med kæresten.

»Jeg var opløftet over at se de ressourcer, som Indre Mission har. Fra formandsberetningen var jeg glad for opmuntringen til at holde os nær til de bibelske sandheder og ikke være ‘af verden’. Efter et par dage på festivalen er det svært ikke at blive opmuntret, fordi pladsen var fyldt af god stemning og hjælpsomhed,« fortæller musikkonsulenten, som deltog i åbningsmødet fredag, der havde temaet: »Kom til kilden.«

Det satte sognepræst Morten Mouritzen flere ord på:

»Jeg er simpelthen så glad for, at vi har Guds ord, som er en Jesuskilde, der er uudtømmelig.«

Aftenens værter, generalsekretær Jens Medom Madsen og missionær Katja Steffensen, opfordrede alle til at lade sig fylde af kilden på Årsmødefestivalen gennem forkyndelse, lovsang, fællesskab og gudstjenesten søndag.

En forrygende festival

24 timer senere stod Jens Medom Madsen og pegede på en blå himmel med solstrejf, som var ved at trænge de tunge, grå skyer væk.

»Regnen har gjort, at flere har søgt ind i de store telte for at snakke med hinanden. Men siden det klarede op, har de stået ude og snakket,« fortæller generalsekretæren.

»Festivalen har været fantastisk, for på trods af de lårfede dråber har jeg mødt så mange smil, og folk er kommet fra store dele af landet. Det er mere, end jeg havde turdet drømme om,« siger Jens Medom Madsen, der glædede sig over de mange deltagere.

De drak rigtig meget varm kaffe i løbet af weekenden for at holde det våde og fugtigheden i skak. Det formåede koncerten lørdag aften med Jonas Petersen også. Han bragte med sine ærlige livsberetninger og musikalske poesi et solstrejf ind i Årsmødefestivalen, der sluttede søndag med gudstjeneste og afslutningsmøde.


Hør fire deltagere fortælle om deres oplevelser

Når du afspiller videoen tillader du cookies fra YouTube
Accepter & AfspilAccepter for alle videoer & Afspil
×

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Gud bærer mig - også gennem døden
Leder af Fangekoret Louise Adrian er døende. Hun har planlagt sin begravelse, som ikke skal være en sørgefest, men en gensynsfest. …
Med far på arbejde
Det er Guds opgave at redde verden og omvende mennesker. Men vi er kaldet til at møde de mennesker, Gud viser os, med hans kærlighed, siger IM's…
Jeg slap ikke fra Gud
En ulykke udfordrede Sørens måde at være et troende menneske på. »Det hele ramlede for mig, fordi det var umuligt at finde ud af, hvor Gud var,«…

Annoncer