Søndagsskolerne har store udfordringer

Flere medarbejdere er stoppet og fra 1. marts er der ikke længere konsulenter på Sjælland. De økonomiske udfordringer ser dog ud til at være løst.

Der har lige været konsulentsamling. Her blev situationen i DFS også vendt.

Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) mangler medarbejdere, fordi flere konsulenter er stoppet, da de har søgt nye udfordringer.

»Jeg ser det ikke som et udtryk for en medarbejderflugt. Det er naturligt, at medarbejdere efter flere år i et arbejde gerne vil prøve noget andet,« fortæller Michael Thomsen, der er formand for DFS.

Som den seneste har DFS-medarbejderen på Vestsjælland fået andet arbejde. Det betyder, at der ikke er nogle konsulenter på Sjælland og København fra 1. marts.

»Det er meget udfordrende, hvis vi ikke meget snart får ansat nye konsulenter på Sjælland. Det kommer til at gå ud over børnene, klub- og lejrarbejdet, nye initiativer og samarbejdet med lokale kirker,« forklarer Michael Thomsen.

»Jeg synes, at det er en foruroligende situation, for folk står ikke i kø for at blive ansat.«

Økonomien har rettet sig

DFS skal også finde en ny landsleder, efter at Steen Møller Laursen stoppede til nytår.

»Det er vigtigt, at vi får ansat den rigtige person til opgaven. Vedkommende skal være parat til at tage arbejdshandskerne på med det samme, for den nye landsleder har sammen med landsudvalget en vigtig opgave med at sætte det hold af konsulenter, som skal bringe DFS videre,« siger formanden.

Han skjuler ikke, at de sidste år med corona og de økonomiske udfordringer har været svære.

»Det har virkelig trukket tænder ud, for vi har haft mange arbejdsopgaver i landsudvalget.«

Michael Thomsen glæder sig over, at der er positive resultater på det økonomiske område.

»Det er lykkedes os at vende den økonomiske situation, så hvis gavetallet holder, bliver underskuddet for 2023 ikke større end budgetteret,« fortæller han.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…
Befriende og livsnær forkyndelse
Monika Andersson fra Odense var blandt de 430 deltagere på ECHO. Hun er ny i troen og sugede til sig. Hun fik tonsvis af inspiration med hjem. …
Jeg ville gerne vise at det ikke var farligt
Den tidligere håndboldspiller Anette Hoffmann blev et forbillede for mange, da hun offentligt fortalte om sin kristne tro. …

Annoncer