Søndagsskolerne kan miste stort tilskud

Hvis DFS mister de tre tilskudsberettigede klubber på Sjælland taber de samtidigt en årlig indtægt på 3,5 millioner.

Repræsentantskabsmødet i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) foregik den 21. april på Mørkholt Strand Camping. DFS’ formand Michael Thomsen smilede lige så stort som forårssolen udenfor, da han kunne præsentere DFS’ landsleder, Jonathan Kiel Thormann, der tiltrådte den 1. maj.

Lidt senere drejede formandsberetningen ind på nogle alvorlige emner.

Tæt på smertegrænsen

»Vi har et alvorligt opmærksomhedspunkt vedrørende vores tilskud fra DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, som er på 3,5 millioner kroner om året. For at vi kan få tilskuddet, skal der være mindst én DFS-klub, der lever op til reglerne for at få tilskud fra DUF, i hver region af Danmark. Hvis der bare er én region, hvor der ikke er en DFS-klub, så ryger tilskuddet for hele landet. På Sjælland er vi meget tæt på smertegrænsen med tre klubber, så vi skal sætte kræfter ind på at forandre den situation. Jeg tør slet ikke tænke tanken, hvis vores DUF-tilskud ryger. Så bliver vi nødt til at skære i lønningerne, der er én af vores tungeste poster,« understregede formanden.

Michael Thomsen fremhævede også konsulentsituationen på Sjælland og i København, hvor der lige nu mangler to medarbejdere. Et andet område, som skal styrkes, er antallet af frivillige.

»Der er ikke noget DFS, hvis der ikke er frivillige ledere og medarbejdere. Det er vores frivillige, der bærer vores arbejde. Mange steder er det virkelig en udfordring at finde klubledere, kredsbestyrelsesmedlemmer og lejrmedarbejdere, så det er et område, vi skal arbejde med,« sagde formanden.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Den tidligere salgsdirektør drømmer om at blive præst
En dag sagde Jonas’ krop fra, og direktørjobbet og festlivet er nu erstattet af Jesus, orkidéer og Luther.
Jeg var ikke klar til det virkelige liv
Det var et kæmpe chok, da Camilla Quist trådte ud af den kristne osteklokke og ind i gymnasieverdenen. Hun kom i tvivl, om kirken var mere end en…
Nu er det tid til noget andet
Det er en afklaret Daniel Præstholm, der nu takker af som landsleder i IMU. Men det er også lidt vemodigt for ham at sige farvel efter ti år i IMU,…

Annoncer