Unge efterspørger et hverdagsfællesskab

I Aarhus efterspurgte en gruppe unge mere faste rammer om deres trosliv og Jesussnak. Det gjorde Signe, Melissa og Lærke noget ved.

Signe, Melissa og Lærke så behovet for en ny IMU i Aarhus og gik i gang. Opbakningen kom bag på dem. Foto: Anette Ingemansen

Signe Hedegaard Lauridsen, Melissa Holm Rentius og Lærke Gamborg har taget initiativ til et spændende projekt i Aarhus - en ny IMU, der kaldes Opladt IMU. Åbningsaftenen den 2. november var en kæmpe succes, da 75 studerende strømmede ind i missionshuset Eben Ezer, og de tre veninder er stadig overvældede af den varme modtagelse.

Et savn af hverdagsfællesskab

Ideen til den nye IMU begyndte for cirka et halvt år siden. Venindernes samtale kredsede om fraværet af et hverdagsfællesskab for kristne i Aarhus. De og deres venner havde behov for et sted, hvor de kunne samles på tværs af fællesskaber, lade op som kristne og dele troen i en uformel atmosfære.

"Vi ville undersøge årsagen til, at vi ikke havde hørt så meget om IMU'erne i Aarhus," forklarer Melissa. "Vi manglede ligesom mange af vores venner et fællesskab i hverdagen uden for kirken."

Mere end en kaffeklub

De tre veninder besluttede sig for at etablere en ny IMU, hvor de integrerede IMU's visioner og skabte et fællesskab, hvor tro, bøn og lovsang kunne være i centrum. Melissa og Lærke understreger, at de ikke ønsker, at den nye IMU blot skal være en kaffeklub, men et sted, hvor relationen til Jesus virkelig fylder i deltagerne.

Fremtidige visioner og åbenhed

Visionen for den nye IMU strækker sig ud over blot at være et mødested. De ønsker at skabe et fællesskab, hvor troen kan diskuteres og fordybes. Lærke fremhæver vigtigheden af at have et mindre fællesskab ved siden af et større kirkefællesskab, og Signe påpeger, at i en stor studieby som Aarhus kan man nemt blive anonym. Den nye IMU vil gerne være et sted, hvor ingen kan gemme sig, og hvor alle er nysgerrige på hinanden.

"Vi vil gerne, at vores IMU viser, hvad kristendommen står for, hvad det betyder at tro på Jesus, og at de møder et fællesskab, som giver dem lyst til at komme næste torsdag," siger Lærke.

Følg Opladt IMU på sociale medier

Selvom Opladt IMU er i startfasen, er der allerede etableret ni teams, der arbejder med forskellige aspekter af fællesskabet. Et velkomstteam er oprettet for at sikre, at nye gæster føler sig velkomne og involverede.

Signe, Melissa, Lærke og resten af styregruppen er ivrige efter at fortsætte arbejdet med at udvikle det nye fællesskab og opfordrer interesserede til at følge dem på Facebook og Instagram for at blive opdateret på kommende begivenheder og møder.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Gud bærer mig - også gennem døden
Leder af Fangekoret Louise Adrian er døende. Hun har planlagt sin begravelse, som ikke skal være en sørgefest, men en gensynsfest. …
Med far på arbejde
Det er Guds opgave at redde verden og omvende mennesker. Men vi er kaldet til at møde de mennesker, Gud viser os, med hans kærlighed, siger IM's…
Jeg slap ikke fra Gud
En ulykke udfordrede Sørens måde at være et troende menneske på. »Det hele ramlede for mig, fordi det var umuligt at finde ud af, hvor Gud var,«…

Annoncer