Vi er ikke bange for tidsånden

IM's formand, Hans-Ole Bækgaard, advarer mod tidens sekularisering og materialisme i sin skriftlige beretning i den netop udkomne årbog. 

Hans-Ole Bækgaard holder sin mundtlige beretning lørdag den 8. juni.

Vi er alle sammen børn af tiden og dens ånd, men vi vil ikke blot tilpasse os den. Det pointerer IM’s formand Hans-Ole Bækgaard i sin skriftlige beretning i årbogen forud for Indre Missions årsmøde næste weekend. 

Han forklarer, at tidens ånd er drevet af mange parallelle strømninger. En af disse er verdsligheden og sekulariseringen, og den præger også kristne: Vi glemmer Gud til fordel for materialismen. Vi glemmer at praktisere troen og bliver i stedet optaget af det nære og det synlige.

Et af tidsåndens tåbelige mantraer er: Vi lever jo i 2024. Hvad får os til at tro, at tidens folkestemninger, ideologier og woke-strømninger fører os i den rigtige retning, spørger Hans-Ole Bækgaard, som mener, at vi er på afveje og, at det er tid for omvendelse. Samtidig glæder han sig over, at den erkendelse også er nået til mange at tidens kendte kulturpersoner og politikere, som åbent står frem med deres kristne tro.

”Vi skal ikke trækkes os tilbage eller gå på kompromis med tidsånden. I stedet skal vi som kristne på alle tænkelige områder være lys og salt, tjene og være tro mod vores kristne overbevisning,” understreger formanden i sin skriftlige beretning, som har overskriften: Vær frimodige og trofaste.

Åbne døre

Årbogen indeholder også beretninger fra Indre Missions øvrige arbejde. Generalsekretærens arbejdsberetning er særligt optaget af de mange kreative og nyskabende initiativer, som tages rundt i de lokale IM-fællesskaber. F.eks. spisefællesskaber, kunstvandringer, mandegrupper og fællessang. Men ikke mindst, at IM oplever en stor åbenhed overalt, hvor der frimodigt fortælles om Jesus og inviteres ind i lokale fællesskaber.

Erfaringerne er flere steder, at mange gerne vil deltage i IM-fællesskabet, når blot man bliver inviteret og tidspunktet og mødeformen ikke står i vejen, konstaterer generalsekretær Jens Medom Madsen.

Nedgang i gaver 

2023 har været udfordrende for indsamlingsarbejdet, som har oplevet en nedgang i gaverne. Til gengæld har IM’s virksomheder tilsammen præsteret 2 mio kr. mere end budgetteret. Det kan man læse i økonomiberetningen og se af driftsregnskabet, som også fremlægges på årsmødet.

Regnskabet og de skriftlige beretninger er samlet i Indre Missions årbog 2024, som kan læses her

Den mundtlige årsberetning holdes lørdag den 8. juni på Årsmødefestivalen. Både beretningen, fremlæggelse af regnskabet og den efterfølgende debat bliver livestreamet på IM's Facebookside og YouTube kanal. Find links og se programmet på festival.indremission.dk.

 

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Gud bærer mig - også gennem døden
Leder af Fangekoret Louise Adrian er døende. Hun har planlagt sin begravelse, som ikke skal være en sørgefest, men en gensynsfest. …
Med far på arbejde
Det er Guds opgave at redde verden og omvende mennesker. Men vi er kaldet til at møde de mennesker, Gud viser os, med hans kærlighed, siger IM's…
Jeg slap ikke fra Gud
En ulykke udfordrede Sørens måde at være et troende menneske på. »Det hele ramlede for mig, fordi det var umuligt at finde ud af, hvor Gud var,«…

Annoncer