Brug kunstig intelligens til det gode

Kunstig intelligens (AI) udvikler sig eksplosivt. Det er både fascinerende og skræmmende. Det har potentiale til at revolutionere verden. De, der ved mest om det, spår, at det om kort tid vil have større indflydelse på vores hverdag end internettet har i dag. Udviklingen går så stærkt, at ingen kan følge med.

Jeg lukker øjnene og håber, det går over. Det er ikke noget, jeg behøver at beskæftige mig med. Kunstig intelligens er for de unge og for dem, der skal arbejde med udvikling af komplicerede sager. Sådan har jeg tænkt.

Men alt tyder på, at kunstig intelligens er kommet for at blive, og vi er allerede mere berørt af det, end vi bryder os om at vide. Som et lille forsøg er denne leder faktisk blevet til i et vist samarbejde med kunstig intelligens, og impuls-redaktionen fortæller mig, at de allerede har god hjælp fra AI i arbejdet med at skrive og redigere bladet.

Kan forvride virkeligheden

Som med alle nye redskaber kan kunstig intelligens bruges til både godt og ondt. Når vi skræmmes, er det nok bl.a., fordi vi nemt får øje på, hvordan det kan bruges til at forvride virkeligheden, så vi ikke kan vide, hvad der er virkeligt, og hvad der er skabt af kunstig intelligens. Når man kan lave film med kendte skuespillere, uden at de fysisk har deltaget i optagelser, ved man jo ikke, hvad man skal tro på.

Hvad skal vi som kristne tænke om kunstig intelligens?

Som mennesker er vi skabt med en unik evne til at tænke kritisk, handle med medfølelse og skabe mening. Disse evner skal vi bruge for at arbejde på, at kunstig intelligens bruges til det gode.

AI i evangeliets tjeneste

Da internettet udviklede sig for omkring 25 år siden, forestillede jeg mig ikke, at det kunne bruges i evangeliets tjeneste. I dag er jeg overbevist om, at kunstig intelligens både har potentiale til at hjælpe menneskeheden med at løse store og små udfordringer, men også, at det kan bruges i evangeliets tjeneste. Jeg ved bare ikke hvordan.

Lad os bede Gud hjælpe os med at se, hvordan vi bedst muligt bruger dette redskab til gavn for mennesker og som redskab til hjælp i arbejdet med at forkynde evangeliet.

Når du afspiller videoen tillader du cookies fra YouTube
Accepter & AfspilAccepter for alle videoer & Afspil
×
Seneste blogindlæg
Vi har brug for flere mandefællesskaber
Der er potentiale for lokale fællesskaber, der er bygget op om en konkret aktivitet, som interesserer mænd
Diakoni er en del af vores mission
At leve i Guds kærlighed handler også om at leve den ud i gode gerninger for hinanden
Du er nødvendig
Vi er alle gennem vores opvækst blevet formet af mennesker, som satte tydelige aftryk i vores liv, fordi de gik et stykke af vejen sammen med os …