Missionen holder ikke ferie

Troen på Jesus har særligt gode vækstbetingelser på sommerens mange lejre og campings

Når du afspiller videoen tillader du cookies fra YouTube
Accepter & AfspilAccepter for alle videoer & Afspil
×

Missionshuse og mødelokaler står ofte tomme og stort set ubrugte i sommerperioden. Nogle steder helt op til seks uger, hvor der ikke er program i lokale klubber og fællesskaber.

Men det betyder ikke, at der ikke er mission i disse uger – tværtimod. Aktiviteterne er blot flyttet ud i sommerlandet.

Måske er netop sommeren med mange lejre og campings for små og store børn, teenagere, unge, familier, indvandrere, ældre, singler og fællesskaber en af de bedste årstider for mission. Mange får i hvert fald en særlig anledning til at møde evangeliet om Jesus til disse arrangementer.

Nemmere på camping

Vi ser glædeligvis rigtig mange, som i løbet af denne sommer deltager i en kristen lejr eller camping, og som ellers ikke er en del af et kristent fællesskab lokalt eller sjældent ellers hører Guds ord. Måske bor de i et område, hvor der ikke er noget lokalt fællesskab at deltage i, eller måske er det bare nemmere at være med på en lejr eller camping end i et lokalt fællesskab, hvis man er søgende.

Det er i øvrigt ofte også lettere at invitere sin ven med på en lejr eller på en bibelcamping end til klub eller et mødefællesskab lokalt som det første. Derfor er der lejre med ret høje procenter af deltagere uden daglig kontakt til et lokalt kristent fællesskab. På en lejr eller en camping, hvor man er sammen hele døgnet, er der også særlige vilkår for at dele troen med hinanden. Også af den grund vil mange opleve, at tro på Jesus har særlige vækstbetingelser hen over sommeren. Det gælder både for søgende, nye og gamle i troen.

Fungerer som ledertræning

Samtidig fungerer mange af vores lejre og campings som ledertræning. For en hel del bliver sommeren anledning til at prøve at tage et lederansvar som kristen. Det er måske første gang, de skal holde en andagt eller tage ansvar for at fortælle børnene om Jesus i en gruppe.

I år har det nogle steder været vanskeligere at finde ledere nok til sommerens arrangementer. Muligvis som følge af de to foregående år med aflysninger på grund af corona.

Alt dette kalder på vores forbøn for det, der sker hen over sommeren. Bed for nye og gamle ledere, og bed for dem, for hvem det er første gang eller årets eneste gang, hvor de hører evangeliet.

Seneste blogindlæg
Vi har brug for flere mandefællesskaber
Der er potentiale for lokale fællesskaber, der er bygget op om en konkret aktivitet, som interesserer mænd
Diakoni er en del af vores mission
At leve i Guds kærlighed handler også om at leve den ud i gode gerninger for hinanden
Du er nødvendig
Vi er alle gennem vores opvækst blevet formet af mennesker, som satte tydelige aftryk i vores liv, fordi de gik et stykke af vejen sammen med os …