Tak for arbejdsfællesskabet

Det er en gave, at vi alle med hver vores evner og nådegaver arbejder sammen om at lede mennesker til Jesus

Når du afspiller videoen tillader du cookies fra YouTube
Accepter & AfspilAccepter for alle videoer & Afspil
×

Af og til bliver jeg spurgt, om jeg kan redegøre for det, vi tror på i Indre Mission. Mange har den opfattelse, at Indre Mission er et trossamfund med sit eget trosgrundlag – vores egen trosbekendelse.

Jeg glæder mig over hver gang at kunne fortælle, at vi ikke har vores egen tro. Vi er en del af den evangelisk-lutherske kirke, og vi henviser derfor til Bibelen og til Folkekirkens fem bekendelsesskrifter, når nogen vil vide, hvad vores trosgrundlag er.

Ikke et parti

Men hvordan kan vi beskrive bevægelsen Indre Mission, hvis det ikke er et trossamfund? Jeg kender ikke nogen bedre betegnelse for vores bevægelse, end at det er et arbejdsfællesskab. Et arbejdsfællesskab af mange meget forskellige mennesker, men med ét eneste formål: at lede andre og hinanden hen til Jesus og at hjælpe hinanden til at leve vores liv i ham. Jeg kender ikke noget bedre mål for livet.

Vi er ikke et parti. Som bevægelse har vi ikke en fælles holdning til alle mulige aktuelle problemstillinger. Derfor kan vi ikke altid svare på spørgsmål om, hvad Indre Mission mener om det ene eller det andet.

Vi er nemlig et arbejdsfællesskab af mennesker med forskellige opfattelser af mange ting, både politisk, etisk og trosmæssigt. Vi har vidt forskellige troshistorier og forskellige livserfaringer, som har formet os til dem, vi er. Men vi får lov til at være med i et fællesskab lokalt og på landsplan, hvor vi med al vores forskellighed alligevel arbejder sammen mod det samme store og dybt meningsfyldte formål, at lede til Jesus.

Tak til alle

Da dette er min sidste leder i impuls vil jeg benytte anledningen til at sige tak for godt arbejdsfællesskab til alle, der virker med i Indre Missions arbejde lokalt i klubber, kor, bestyrelser, på kaffehold, som besøgsven, i husudvalg, som pedel, som forkynder eller sjælesørger, lønnet eller ulønnet, ung eller gammel.

Det er rigt, og det er en gave at have et arbejdsfællesskab som Indre Mission, hvor vi alle med hver vores evner og nådegaver arbejder sammen for at lede mennesker til Jesus, for hos ham er der nåde, fred og velsignelse.

Seneste blogindlæg
Tag Bibelen med
Tror jeg virkelig på, at Biblen er Guds ord, så kan jeg kun komme på gode grunde til at have Bibelen med hver gang, jeg kommer for at møde Gud …
Gud har ikke åbenbaret sig kønsneutralt
Vi må ikke give afkald på det bibelske gudsbillede for at tilpasse os tidens politiske korrekthed
Frimenigheder står i tæt relation til folkekirken
Siden 2017 har Trossamfundsloven skabt en misforståelig distance mellem de evangelisk-lutherske frimenigheder og folkekirken. Det ønsker IM at lave om…