Vi vil gerne hinanden

Mange IM-fællesskaber arbejder målrettet med at samle på tværs af alder og livssituation.

Når du afspiller videoen tillader du cookies fra YouTube
Accepter & AfspilAccepter for alle videoer & Afspil
×

Der tales meget om forholdet mellem generationer i Indre Mission – også i impuls. Det er ikke noget nyt. Men det er nyt for mig, at vi i disse år ser rigtig mange gode, konkrete og konstruktive lokale tiltag for at øge og styrke fællesskabet på tværs af livssituation og alder.

På det seneste møde i hovedbestyrelsen mødtes bestyrelsen med landsledere og regionsledere for at drøfte tematikken. Som forberedelse skulle jeg lave video-interviews med lokale ledere fra forskellige steder i landet for at høre, hvordan de arbejder med at styrke fællesskabet på tværs lokalt. Det var opmuntrende let at finde lokale ledere, som gerne ville være med og fortælle om, hvad de gør i deres fællesskab. Udfordringen var at begrænse og forkorte, fordi de havde så meget at fortælle.

Fokus på socialt samvær

Jeg fik en god fornemmelse af, at der er rigtig mange gode tiltag, som man kan lade sig inspirere af, hvis man for eksempel ønsker at gøre det attraktivt for unge og børnefamilier at være en del af det lokale IM-fællesskab. Flere steder danner visionsaftner med deltagelse fra alle aldersgrupper udgangspunkt for nye tiltag.

Mange steder arrangeres møder, hvor der er særligt fokus på at være sammen på tværs af livssituation og alder. Ofte er det med fokus på det sociale samvær. Man spiser måske sammen og overvejer, hvordan børnene bedst kan opleve sig inkluderet. Mødetidspunktet tilpasses, så det er lettere for børnefamilier at komme af sted, og der arbejdes med mødeformen og med måden at være sammen på.

Brug for åbenhed og vilje

En talemåde lyder: Hvor der er vilje, er der vej. Der er noget, der tyder på, at der mange steder er vilje til at mødes på tværs af alder og livssituation, og så finder man nye rammer, så det kan lykkes. Vi skal ikke gøre det på samme måde i alle lokale fællesskaber, men jeg vil opmuntre alle lokale ledere til at lade sig inspirere af det, de ser andre steder. Der er brug for en lyttende tilgang, åbenhed og vilje til forandring.

Seneste blogindlæg
Find balancen mellem ja og nej
Den, der siger ja, gør det nemmere for andre at sige ja. Den, der siger nej, gør det også lettere for andre at sige nej - og sværere at sige ja …
Vi er en rig bevægelse
Indre Mission bæres af passionerede mennesker med hjerter, der banker for Jesus, og som vil skabe de bedste rammer for, at vores fællesskaber og…
Der findes ikke forkerte drenge og piger
Vi kan utilsigtet komme til at presse børn og unge til at tænke, at de er forkerte, når vi stereotypt taler om rigtige drenge og rigtige piger …