Nordiske børne- og ungdomsorganisationer udvekslede erfaringer

Landsledere fra de nordiske lande var samlet på Island for at tale om fremtiden og dele erfaringer fra børne- og ungdomsarbejdet.

Landslederne i DFS og IMU, Jonathan Kiel Thormann og Filip Bangura Fyhn, samledes i november på Island sammen med landsledere fra de andre nordiske lande. Der blev også tid til lidt sightseeing. Foto: Privat

I november fandt den nordiske børne- og ungdomskonference, kendt som NIMBO, sted på Island. Her var nordiske landsledere samlet, og de delte erfaringer og synspunkter om fremtiden for børne- og ungdomsarbejdet.

Landsleder i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) Jonathan Kiel Thormann og IMU’s landsleder Filip Bangura Fyhn var de danske repræsentanter i konferencen, der primært fokuserede på at styrke relationer og gensidig forståelse mellem de nordiske organisationer. Konferencen afslørede mange paralleller mellem landene med både fælles glæder og udfordringer.

»En central glæde, der blev fremhævet, var, at unge har en kæmpemæssig energi, og at de gerne vil noget med deres tro. De ønsker ikke blot at sidde stille, men stræber efter at engagere sig aktivt og tage del i meningsfulde aktiviteter,« siger Jonathan Kiel Thormann.

Dog delte deltagerne også en fælles udfordring.

»I Norden står vi alle i den samme udfordring, at det kan være svært at finde loyale frivillige, der kan bære med i lang tid. Og som også har det syn, at det er væsentligt for en lang relation, at de bliver sammen med børnene eller teenagerne over en lang periode,« forklarer landslederen i DFS.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Flere hundrede takker ja til to minutter om dagen
Appen Ord til eftertanke bruges af flere og flere.
Podcasten Bibelsnak starter op igen med ny vært
Ungdomskonsulent Bjarke Brondbjerg, der er ny vært på Bibelsnak, ønsker at give folk mod på selv at læse i Bibelen.  …
Nye positive tiltag på Sydsjælland og Lolland-Falster
Legestuen i Maribo og ungdomsgruppen i Næstved gør en forskel.

Annoncer