Bliv inspireret til diakoni

I Indre Mission ser vi diakonien som en del af den kristne tros DNA. Den kommer til udtryk i forskellige former både i hverdagen og gennem mere organiserede tilbud.

Vi håber, du kan blive inspireret til at være i diakoni af de ressourcer, vi har samlet her på siden. 

Hvad er diakoni?

Ordet diakoni kommer fra det græske ord diakonia og betyder ”tjeneste” eller ”at tjene”. Det er en måde at vise den kristne tro gennem medmenneskelighed, omsorg og praktisk hjælp over for mennesker, der har det svært.

I Indre Mission støtter vi op om diakonien ved at

  • udvise hverdagsdiakoni over for vores medmennesker
  • række ud til mennesker, der har det svært
  • undervise i diakoni
  • udgive bøger og andet materiale om diakoni
  • besvare spørgsmål og oplyse omkring diakoni
  • invitere til diakonale arrangementer

Herre, giv mig dine hænder, som mod alle altid er strakt ud. Klapper en tynget skulder, tørrer bort en tåre, gir og tar imod.

Herre, giv mig dine øjne

Sange og Salmer nr. 565

For nogle kan det være svært at tale om tro. Gennem diakonien får vi som kristne mulighed for at vise mennesker, at Gud også elsker dem. Man kan sige, at vi får lov til at gå med far på arbejde, når han gennem ofte helt praktiske ting rækker ud til mennesker, der har det svært.

Ressourcer til diakoni

Vi har samlet en række ressourcer, der kan inspirere til at arbejde med diakoni. 

Fødselsdagspatruljen ønsker, at alle børn skal have mulighed for at fejre fødselsdag. Derfor tager en gruppe af frivillige rundt i Aarhus og fejrer fødselsdag for børn, der ellers ikke havde fået en fødselsdagsfest.  

En videoserie udformet som interviews om emner, vi sjældent snakker om. Der følger et samtaleark med hver video, der indeholder noter fra undervisningen og spørgsmål, der kan bruges til at arbejde videre med emnet bagefter.

Gud skabte sig et folk, der gør gode gerninger, og som på den måde vidner om Gud og meget konkret deler ud af hans kærlighed. Hvad skal vi så gøre? Studiehæftet "Hvad ville Jesus ha' gjort" er skrevet af diakonikonsulent Margit Ahlefeldt Simonsen og indeholder syv studier i hverdagsdiakoni.

Inspirationsbesøg i jeres fællesskab

Få besøg fra Indre Missions diakoniteam. I teamet sidder Thomas Høyer, Thomas Kirk, Henrik Søgaard Jørgensen, Peter Nord Hansen og Margit Ahlefeldt Simonsen. Inviter en af dem forbi til at undervise om diakoni eller inspirere til konkrete projekter.

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte Margit, hvis du har spørgsmål eller brug for inspiration til diakoni.