En øjenåbner for Folketinget - indremission.dk
En øjenåbner for Folketinget
En øjenåbner for Folketinget

11.03.2021

En øjenåbner for Folketinget

Folketingets Kirkeudvalg fik et indblik i det tværkulturelle arbejde i Indre Mission og Luthersk Mission.
En halv time havde Indre Mission og Luthersk Mission fået, da de onsdag den 3. marts havde foretræde for Folketingets Kirkeudvalg. Det var Indre Missions formand, Hans Ole Bækgaard, som havde set, at kirkeudvalget for nylig har holdt to temabehandlinger om mission og kulturmøder, hvor bl.a. det folkekirkelige migrantarbejde var blevet vendt.

Kirkeudvalget skulle dog ikke snydes for også at møde det tværkulturelle græsrodsarbejde, og derfor troppede IM’s formand op på politikernes computerskærme i selskab med Else Wiwe fra Luthersk Mission, Peter Mikkelsen fra Internationalt Kristent Center, Østjylland, samt landsleder for det tværkulturelle arbejde i IM (IMTA), Krista Rosenlund Bellows.

Her oplevede hun, at politikerne stillede en så lang stribe af nysgerrige spørgsmål i forlængelse af græsrøddernes oplæg, at mødet gik mere end 20 minutter over tid.

Ifølge Krista Rosenlund Bellows spændte reaktionerne fra »ej, hvor er det spændende« og »godt, at I gør det arbejde« til en erkendelse af, at her er et felt, som politikerne ikke på forhånd ved meget om. Dermed blev foretrædet en øjenåbner for kirkeudvalget, som Krista Rosenlund Bellows håber, der nu kan bygges videre på:

»Politikerne kunne se, at vi skaber relationer og gensidig tillid mellem mennesker gennem vores arbejde,« siger IMTA-landslederen, der fortalte politikerne om, at det er græsrødder, der er udgangspunktet for det tværkulturelle arbejde.

Læs mere om Indre Missions Tværkulturelle arbejde på IMTA.dk.


.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter