Familierne væltede ind på Skovgårde

500 valgte i år at holde ferie på den familievenlige bibelcamping i Skovgårde.

Familierne dominerer billedet på Skovgårde Bibelcamping, og de finder sammen på kryds og tværs på bibelcampingens samlingssted.

Et kort øjeblik kan man godt få den tanke, at udsmykningsudvalget bag Skovgårde Bibelcamping på Djursland har haft nærkontakt med vejrets Gud, for de første dages våde vejr passer godt sammen med de mange paraplyer og regndråber, der hænger i det store mødetelt og rundt på pladsen. Men regnvejrsbillederne er inspireret af campingens tema: Gaveregn.

Udsigten til en våd bibelcamping har ikke fået folk til at blive hjemme. Det viser de mange campingvogne på arealerne ned mod mødeteltet, og mødelederen ved mandagens bibeltime understreger det ved at annoncere med et stort smil: »Vi løber snart tør for parkeringspladser. Det er jo virkelig glædeligt, at vi er så mange.«

Campingpladsen er blevet udvidet med 36 pladser, og det område er fyldt helt ud.

»Vi er meget glade for de mange campister, for det betyder, at mødeteltet er fyldt de aftener, hvor alle aldersgrupper samles i teltet. Men der er også noget smerteligt i det, for vi kan ikke udvide pladsen mere, så vi har måttet afvise nogle, som gerne ville være med i år,« fortæller lejrchef Peter Andersen.

Han glæder sig over de 500 campister, som får en uges ferie med fokus på tro og liv. Det er en del flere end sidste år.

Med bibler og kaffe

Det store rykind er børnefamilier, som har fået øje på Skovgårde Bibelcamping. Derfor er det heller ikke de gråhårede, der fylder i billedet. Det gælder også ved bibeltimerne, hvor de yngre familier møder talstærkt op med bibler og kaffe, alt imens børnene deltager i spændende aktiviteter målrettet deres alder.

I bibeltimen udfolder Kasper Bergholt emnet: Sultende har han mættet med gode gaver. Til sidst udfordrer han tilhørerne.

»I en verden, hvor vi har mere end rigeligt, har vi brug for at høre, at Gud står på de svages og undertryktes side. Vi må spørge os selv, hvilken konkret betydning det skal have i vores liv. Måske skal vi ikke nøjes med bare at give julehjælp til dem, der trænger. Hvad sker der, hvis vi sætter os for at hjælpe de trængende i vores lokale område? Hvad ville der ske, hvis vi for alvor fik øjnene op for, hvilke alvorlige konsekvenser vores måde at leve på har for andre mennesker i verden? Måske kunne vi frivilligt gå et trin ned i levestandard,« siger Kasper Bergholt.

»Jeg siger ikke, at det er let. Men ham, vi følger, gav afkald på alt, hvad han havde, for at blive en af os. Han står på de svages side og skaffer dem ret. Hvis vi som kristent fællesskab og som kirke konsekvent vender det blinde øje til den strukturelle, økonomiske ulighed, så risikerer vi ikke bare at blive irrelevante i verden, men langt mere alvorligt: Vi distancerer os fra den Gud, der handler igennem Jesus.«

Børnegruppen talte i år 60 børn og juniorgruppen lige omkring 50. På Teencorner var der 20. Derudover var der mange helt små børn, som hyggede sig i Minihjørnet sammen med deres forældre.

Familiefædre mødes ved hoppeborgen

De to familiefædre, Christoffer Jensen og Michael Nielsen fra Hedensted, står et stykke tid og snakker sammen efter bibeltimen. De synes, at det er en provokerende udfordring, som Kasper Bergholt kommer med.

»Det er en god udfordring, om man kan gå ned i levestandard for derigennem at gøre noget for andre, men den er ikke nem,« fortæller Christoffer, og Michael tilføjer: »Som børnefamilie er man et sted, hvor man tænker, at man skal være sparsommelig og afdrage på gæld. Så ligger det ikke lige for at skære ned på sin levestandard og give pengene væk.«

Christoffer og familien hører til den store gruppe, som via nogle venner har fundet vej til Skovgårde.

»Vi har ikke været på bibelcamping de sidste år, så nu vil vi prøve det, for ferieformen tiltaler os,« forklarer Christoffer.

Han sætter stor pris på samværet med andre familiefædre, og de mødes ofte ved hoppeborgen, hvor de falder i snak, mens børnene leger.

»Det er nemt at snakke sammen, for vi er det samme sted i livet og har den samme tilgang til mange ting,« fortæller han.

Mange førstegangsbrugere

Den primære målgruppe på Skovgårde Bibelcamping er familierne.

»Vi prøver at skabe rammer, som tilgodeser familierne, for de har rigeligt at se til i hverdagen,« forklarer Peter Andersen i cafételtet, der ligger på pladsen ved siden af mødeteltet. Sammen med den nærliggende hoppeborg og legeområdet samt køkken- og toiletfaciliteterne udgør det bibelcampingens fælles samlingspunkt.

Mange familier kigger forbi cafételtet for at drikke en kop kaffe eller læse dagens avis. Cafételtet dannede også rammen om et stort informationsmøde den første dag på campingen.

»Vi har så mange nye campister, at vi valgte at holde et informationsmøde,« fortæller lejrchefen.

»Efter det store opstartsmøde mødtes vi til et hyggeligt gadesamvær. Det er en god måde at skabe fællesskab mellem de campister, der har været her flere år, og så dem, der er her for første gang,« fortæller én af de frivillige i cafételtet.

Lederen af informationen har det helt store smil på.

»Jeg er megastolt af vores bibelcamping, for vi lykkes med ret mange ting,« fortæller Lili Ruby, der fremhæver, at det er 54. gang, at der er bibelcamping i Skovgårde.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…
Befriende og livsnær forkyndelse
Monika Andersson fra Odense var blandt de 430 deltagere på ECHO. Hun er ny i troen og sugede til sig. Hun fik tonsvis af inspiration med hjem. …
Jeg ville gerne vise at det ikke var farligt
Den tidligere håndboldspiller Anette Hoffmann blev et forbillede for mange, da hun offentligt fortalte om sin kristne tro. …

Annoncer