Missionen er mission - indremission.dk
Missionen er mission

09.02.2023

Missionen er mission

I Indre Mission vil vi lede mennesker til Jesus. Det er derfor, vi er til som bevægelse. Det er vores opgave og vores formål.
En hvilken som helst virksomhed med respekt for sig selv har en formuleret mission eller med et andet ord: en eksistensberettigelse. LEGO’s mission er at »inspirere og udvikle fremtidens byggere«, og Coca-Colas er at »forfriske verden og gøre en forskel«.

Indre Missions mission er at »Lede til Jesus – leve i Ham«. Det har været formuleret forskelligt gennem tiden, men sagen har altid været den samme. Det er på grund af den mission, at vi er sat i verden. Missionen er vores motivation: at mennesker må få en levende relation med verdens frelser, Jesus Kristus, Guds søn.

Ikke kun evangelisation

Mission er mere end blot evangelisation. Den kristne mission er noget, alle kristne tager del i på hver sin måde. Vi er alle kaldet til at pege på Jesus og vidne om ham, der hvor vi er. Ingen kristne kan frasige sig dette ved at henvise til, at man ikke er evangelist eller ikke har nådegaven til at forkynde.

På den måde handler mission mere om at være end at gøre. Når vi er kristne, er vi lys i verden. I IMU siger vi blandt andet, at »Kristus lever for mig, i mig, gennem mig«. Når vi tror på Jesus, så er vi i mission. Det er en kristens identitet. Spørgsmålet er blot, hvordan det tager sig ud for den enkelte og i fællesskaberne.

Kærligheden som drivkraft

Overvej dette: Uden mission er Indre Mission blot indre. Uden mission kan vi lige så godt lukke og slukke.

Kort og godt: At være kristen er at være i mission. De to ting kan ikke adskilles, og det er opmuntrende, for alle kristne kan netop derfor bruges ind i Guds mission.

Drivkraften i vores bevægelse er kærlighed. Ikke din og min, men Guds kærlighed. Fordi Jesus har elsket os først, så må vi elske vores medmennesker, og den største kærlighedshandling er at lede mennesker til kærligheden selv: Jesus Kristus.


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter