Gaverne kan ikke følge med stigende udgifter

Vi har brug for, at flere løbende pristalsregulerer deres gaver, lyder opfordringen fra IM’s økonomichef.

IM's økonomichef Henrik Kristoffersen er optimistisk af natur, men erkender, at det ser svært ud, når han kigger ned over tallene i budgettet.

Det er blevet dyrere at tænde for varmen, tanke bilen og fylde køleskabet. Det rammer også en bevægelse som Indre Mission, hvor indtægterne har svært ved at følge med de stigende udgifter. For at få enderne til at nå sammen er gavebudgettet for 2023 sat til ca. 16,3 mio. kr. Men det mål kan blive svært at nå, når man ser på gavetallene for årets første kvartal. Med udgangen af marts er der således indsamlet ca. 2,2 mio. kr. Det er over 300.000 kr. mindre end sidste år på samme tid. Skal årsbudgettet nås, skal der i årets sidste tre kvartaler indsamles 1,2 mio. kr. mere, end det lykkedes at indsamle i samme periode sidste år.

»Jeg er optimistisk af natur, men når jeg kigger ned over tallene, ser det svært ud,« erkender økonomichef Henrik Kristoffersen.

»Ingen i Indre Mission ønsker at skære i aktivitetsomkostningerne, men det er desværre et af alternativerne, hvis ikke vi er i stand til at øge indtægterne. Det er bare for at sige det, som det er.«

Derfor retter økonomichefen en stor tak til alle, der bærer med på Indre Missions økonomi, men også en klar og entydig opfordring til, at man husker at pristalsregulere sine gaver. Når alle priser stiger med 10 procent, må gaverne også stige med 10 procent, hvis missionsindsatsen skal fastholdes.

»Hvis alle hævede deres nuværende gaver med 10 procent, ville vi nå budgettet,« siger Henrik Kristoffersen og opfordrer samtidig alle med en opsparing til at overveje, om en del af den ikke skulle investeres i missionsarbejde.

Virksomheder har genvundet formen

De almindelige gaver udgør kun ét af tre ben i Indre Missions økonomi. De to andre er testamentariske gaver og virksomhedsdrift, og her lyder der mere positive toner fra økonomichefen.

»De testamentariske gaver er vanskelige at budgettere med, men jeg oplever, at mange henvender sig for at få en snak om, hvordan de kan betænke Indre Mission i deres testamente. Det er vi altid klar til at hjælpe med,« siger han.

De fleste af Indre Missions virksomheder har nu genvundet formen efter årene med coronanedlukninger.

»Samlet set går det så godt for virksomhederne, som vi kunne forvente. Hotel Hebron har samme flotte omsætning som før corona- pandemien, men overskuddet er mindre, fordi det er blevet dyrere at drive virksomhed. Det samme gør sig gældende i IM-genbrug og på Mørkholt Strand Camping, hvor man melder om næsten fuld belægning. Og så er Felix Rejser godt på vej frem efter en lang og svær periode,« fortæller han. Mange bærer med Det er altså først og fremmest de almindelige gaver, der får den trebenede taburet til at vippe faretruende. »Gaverne er et vigtigt og nødvendigt bidrag til IM’s samlede økonomi. Men gavetallene siger også noget om, hvor vi har vores bagland. Om der er opbakning til det, vi gør i Indre Mission,« understreger Henrik Kristoffersen.

»For nylig fik jeg en liste over alle dem, der giver til Indre Mission gennem en PBS-aftale. Der er langt over 1000 navne på den liste, og der er beløb i alle størrelser. Det er godt nok mange mennesker, der måned efter måned støtter og bakker op om Indre Missions sag. Hvis vi kan få nogle flere med på listen og få pristalsreguleret nogle af beløbene, så kan vi fastholde og måske endda øge vores nuværende aktivitetsniveau for mission i fremtiden,« siger han.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Indre Missions vicegeneral takker af
Det blev til i alt 34 års ansættelse i Indre Mission for Peter Nord Hansen, som nu har valgt at gå på pension.
Forskellighed er en styrke
Vi må ikke blive for ens, lød det ved hovedbestyrelsesmødet, som havde fokus på mission og mangfoldigheden i bevægelsen. …
Missionen går nye veje i Thy
En række kirkelige initiativer ruller ind over Thy og Mors med det formål at gøre kirken mere relevant for lokalsamfundet. Dette sker gennem nye…

Annoncer