Ny IKC-leder har prøvet at være fremmed - indremission.dk
Ny IKC-leder har prøvet at være fremmed
Ny IKC-leder har prøvet at være fremmed

Anna-Kathrine Thunbo Pedersen har tidligere været missionær i Armenien

27.04.2021

Ny IKC-leder har prøvet at være fremmed

Den 1. august vender Anna-Kathrine Thunbo Pedersen tilbage til Indre Mission, denne gang som leder af IKC i København.
"Alting har en tid," sagde Prædikeren, og det kan Anna-Kathrine Thunbo Pedersen nok skrive under på. Efter et års retræte vender hun til sommer tilbage som ansat i Indre Mission.

Den 1. august tiltræder hun som ny leder af Internationalt Kristent Center (IKC) København, hvor hun tager over efter Mika Raja Bak-Skovenborg. Dermed er der gået præcis et år siden, hun ved udgangen af juli 2020 forlod IM og en stilling som indsamlingskonsulent.

"Jeg glæder mig meget til at komme tilbage til medarbejderflokken i Indre Mission. Jeg har mange gode minder med dem, og mange af dem er der jo heldigvis stadig," sider den kommende IKC-leder.

Hun flyttede sidste sommer til København, da hendes mand, sognepræst Per Damgaard Pedersen, skiftede embedet i Kristkirken i Kolding ud med Kingos Kirke i København. Da havde hun været indsamlingskonsulent i IM siden 2016. Parret har fire voksne børn og et barnebarn.

Missionær i hjertet

Mission har altid fået hendes hjerte til at banke ekstra hårdt. Lige fra hun som barn læste de ydremissionsblade, som forældrene modtog, til hun med sin mand og deres fire børn fra 2004 var udsendt som missionærer i Armenien for Dansk Armeniermission.

Udsendelsen, som varede knap seks år, kalder hun "det mest skelsættende" for det syn på mission og mødet med den fremmede, hun har i dag.

"Det gav mig personlig erfaring med det at være udsendt og at skulle lære et nyt sprog og tilknytte sig en ny kultur," husker i dag 53-årige Anna-Kathrine Thunbo Pedersen, der inden hun kom til IM blandt andet var ansat hos Promissio og hos KFS, hvor hun var med til at lægge trædestenene til det arbejde, KFS i dag står bag i Grønland.

Fantastisk team i IKC

Hun har nu tre måneder til at forberede sig til den nye tilværelse. Blandt andet med en introduktion fra den nuværende leder til jobbets administrative del. Hun er samtidig i gang med et uddannelsesforløb i coaching og konflikthåndtering, hvorfor der ikke bliver tid til nogen længerevarende introduktion til livet i Bethesda i IKC København.

"Jeg tænker ikke, at jeg skal til at lave en masse om, for der er et fantastisk team af ansatte og volontører, som gør det rigtig godt," siger Anna-Kathrine Thunbo Pedersen, der også er blevet tiltrukket af udsigten til at kunne bidrage til det tværkulturelle arbejde, der udføres på tværs af organisationer i København.

Hun har tidligere været forbi Bethesda på dage, hvor de mange IKC-elever skaber liv og glade dage, og hun glæder sig til, at det store missionshus midt i hovedstaden igen kommer til at summe af liv oven på den tamme tid, covid-19 har medført.


.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter