Katrine bragte sangglæden frem i vestjyderne - indremission.dk
Katrine bragte sangglæden frem i vestjyderne
Indre Mission i Hvide Sande havde sat alle sejl, for at borgerne i Hvide Sande skulle få en dejlig eftermiddag med udendørs fællessang.
26.08.2021

Katrine bragte sangglæden frem i vestjyderne

180 deltog i fællessang med Katrine Muff Enevoldsen ved missionshuset i Hvide Sande. Én af dem var Sonja, som derigennem fik et positivt møde med Indre Mission
Syng med Katrine Muff Enevoldsen står der på et skilt foran missionshuset Arken i Hvide Sande. Det har fanget Sonja Julsgaards blik, så den 21. august tropper hun op i god tid, inden arrangementet begynder. Hun bliver modtaget med et varmt håndtryk og et smil af Hans Peter Kristensen, der er formand for Indre Mission i byen. Hun finder en plads på plænen foran scenen.

»En dag så jeg skiltet med Katrine, og jeg vidste, at jeg ville med. Jeg kender hende fra ‘Fællessang på DR’, og jeg vil gerne synge fællessang,« fortæller Sonja, der har boet i Hvide Sande i et år. Det er første gang, at hun er til et arrangement, som Indre Mission står bag.

Da klokken er 16, sidder Sonja sammen med de ca. 180 andre, som er kommet for at deltage i fællessangen. Dagene op til har vejret ikke vist sig fra den bedste side, men denne lørdag er det totalt vindstille, og solen skinner fra en skyfri himmel. Det kommenterer formanden, da han byder alle velkommen.

»Bettina Christensen fra udvalget har lovet, at hun nok skal sørge for godt vejr. Katrine har sagt, at hun har godt vejr med fra Nordjylland, hvor hun har optrådt. Jeg ved ikke, om der også er en anden, som har blandet sig i det,« siger formanden veloplagt.

»I Hvide Sande er der en stor tradition for at synge sammen. Det har man gjort i generationer, og det har vi også gjort her på stedet. Derfor glæder jeg mig til, at vi skal synge sammen. Jeg håber, at I vil blive ramt af glæden og få lidt livsmod. Det kan Katrine hjælpe med. I er mange, der kender hende fra fjernsynet, og så har hun rødder her på klitten.«

Bedstefars salme

Det bliver til halvanden times fællessang, og folk hygger sig gevaldigt. Nogle har medbragt campingstole med kopholder til kaffen, andre sidder på tæpper. Nogle forældre har fundet en plads ved missionshusets legeplads, så de kan holde øje med børnene. De løber rundt og leger, mens Katrine synger.

En del af sangene er hentet i den nye højskolesangbog og trykt på et omdelt sangblad. Der er også flere kendte som Se nu stiger solen af havets skød og Til himlene rækker din miskundhed, Gud.

»Det er godt at lære nogle nye sange, men nogle af melodierne er lidt svære,« hvisker en lun vestjyde, der har sin gang i missionshuset.

Ind imellem sangene kommer Katrine med små refleksioner om indholdet eller baggrunden for en sang. Hun kan fra scenen næsten se lige over til huset, hvor hendes bedstefar, Kristen (Kræ.) Mose Enevoldsen boede i mange år.

»Jeg er kommet rigtig meget derovre, og tit har jeg ligget i hækken med mine brødre og holdt øje med, om der skete noget på brandstationen. Men det gjorde der aldrig,« fortæller Katrine, der bor i København.

»Det er ikke, fordi Hvide Sande ikke er en spændende by, men det er en meget rolig by.«

Forsamlingen ler højt, men bliver helt stille, da Katrine kommer ind på, hvorfor hun vil synge salmen: Hvad er det at møde den opstandne mester.

»Min bedstefar holdt særligt meget af denne salme. Jeg sang den for ham, så den blev vores salme. I dag betyder den rigtig meget for mig,« siger Katrine.

»Da bedstefar lå for døden, sad jeg og min far i huset og sang for ham. Man blev så rørt af alle de sange, så man næsten ikke kunne få dem ud, men på et tidspunkt var det, som om vi brød gennem en grædemur, og vi kunne synge frit. Det var dejligt. Vi sang så højt, at jeg tror, det kunne høres ude på gaden,« siger Katrine, inden hun synger for på salmen.

Varm velkomst gjorde en forskel

Efter den sidste sang, Stille hjerte, sol går ned, runder formanden fællessangsarrangementet af med den jyske form for ros: »Det var ikke så ringe.«

Bagefter inviteres alle tilhørerne på grillpølser. På vej mod pølsebordet uddeler et ældre ægtepar, som kommer i missionshuset, roser ud til fællessangsarrangementet.

»Vejret var fint, arrangementet var fint. Godt, at der kom så mange mennesker, og det var dejligt, at Katrine sang klart og tydeligt.«

Der glider en del pølser ned. Det gælder også for Katrine, som er blevet sulten af at synge så meget.

»Jeg er helt rørt over at være her og se over på bedstefars hus. Jeg havde det lidt, som om han var her,« fortæller Katrine, inden hun går videre.

Sonja Julsgaard står med et stort smil og bliver hængende, til der næsten ikke er flere tilbage.

»Det er et fint arrangement, som Indre Mission har lavet. Men jeg kunne godt have tænkt mig, at der var lidt flere kendte sange,« siger hun.

Hvide Sande Indre Mission blev inspireret til arrangementet af Indre Missions værktøjskasse til mission. Få selv 13 konkrete ideer til mission her.


.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter