Børneklubledere har gjort en stor indsats i efteråret - indremission.dk
Indre Missions Tidende

Tilslutningen til Gospel-kids i Vildbjerg er vokset under coronakrisen

28.11.2020

Børneklubledere har gjort en stor indsats i efteråret

Coronarestriktioner har udfordret ledere i børneklubberne, men de fleste steder er det lykkedes at holde gang i aktiviteterne for børn
Det er forskelligt, hvordan coronarestriktionerne har påvirket aktiviteterne i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) i efteråret. Det viser en rundringning til medarbejderne.

De fleste klubber har kørt stabilt, men der er klubber, som har holdt en pause på grund af smittetrykket. Det er kun få klubber, som slet ikke er kommet i gang. Antallet af børn i klubberne har også været stabilt; faktisk er der flere klubber, som har fået en tilgang af børn. Lene Bøndergaard i Vildbjerg ved Herning kan ikke få armene ned af glæde. Her vokser antallet af børn i Gospel kids.

»Lige nu kommer der 24 børn, og vi har været ude at synge til en gudstjeneste, der foregik i en hal,« siger Lene Bøndergaard.

Hjælp til børneklubben

Konsulenterne giver lederne i klubberne fem stjerner for deres store arbejdsindsats og kreativitet trods de mange forholdsregler.

»Lederne gør en stor indsats, for det er udfordrende at finde rundt i de mange regler,« forklarer Lissen Margård Jensen, der opfordrer IM-fællesskaberne til at have fokus på lederne i klubberne og spørge til, hvad de kan hjælpe med. Det har Randi Taulborg et eksempel på i Aulum. Her sørger bestyrelsen for, at der bliver gjort rent efter børneklubben.

Konsulenterne bruger en del tid på at sætte sig ind i forholdsreglerne, så de kan guide lederne. Og så gør de alt for at heppe på deres ledere.

»Vi forsøger at motivere dem til at se muligheder i stedet for begrænsninger,« fortæller Hanne Pedersen.

Større arrangementer er blevet aflyst

De fleste efterårslejre er blevet aflyst eller udskudt. På Sjælland har man dog gennemført to efterårslejre, og på Bornholm blev det til en teendag med et hold konfirmander. Mange større arrangementer er blevet aflyst. Det gælder også flere familieaftener, men nogle er blevet gennemført.

»Programmet er mange gange blevet ændret og tilpasset situationen,« siger Lene Bøndergaard. Nogle Messy Church-events er sat på pause, andre gennemføres i en lightudgave, lyder det fra Karen Markussen.

»Lige nu arbejder vi med nogle tips og ideer til, hvordan man til foråret kan lave Messy Church udendørs.«

DFS’ tiltag med en børneklub på nettet, »Klub-Online«, som så dagens lys i foråret, da landet lukkede ned, har i efteråret været sendt hver anden uge. Frederik Meyer Olesen skønner, at børneklubben har haft 80 visninger pr. udsendelse.

»Det er ikke helt til at sige, hvor mange børn der ser med. Jeg ved fra flere henvendelser, at der er børneklubber, som har brugt onlineudgaven som et supplement i efteråret,« fortæller konsulenten.

Aktiviteterne på materialeområdet har kørt nogenlunde, som det plejer.

»Det har fungeret godt med at holde udvalgsmøderne på Skype,« siger Lissen Margård Pedersen.


Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter