Tine fik hjælp til at søge i Bibelen - indremission.dk
Indre Missions Tidende

Bibelgruppen i Allerød mødes en gang om måneden på skift hos hinanden.

06.03.2020

Tine fik hjælp til at søge i Bibelen

Deltagerne i en bibelgruppe i Allerød har forskellige erfaringer med Gud, men med Udforsk Livet er de blevet knyttet tættere til hinanden
Samtaleoplægget Udforsk Livet kan ifølge Tine noget helt særligt, og det bakker de andre i bibelgruppen hende op i.

    »Vi har haft forskellige oplæg i bibelgruppen, men Udforsk Livet har bragt os tættere sammen end nogensinde, for konceptet gør det nemmere for alle at komme til orde,« fortæller Tine. Hun kommer i en bibelgruppe, som hører under Indre Mission i Allerød i Nordsjælland. De arbejder med det nye koncept Udforsk Livet, som giver en grundlæggende indføring i evangeliet.

    »Jeg har ikke nogen kristen baggrund, så konceptet har hjulpet mig til at søge mere i Bibelen, og jeg har lært den bedre at kende. Personligt har jeg fået meget ud af det, og jeg lærer meget, som jeg kan bruge i min hverdag,« siger Tine.

    Det er lidt af en amputeret gruppe, der mødes hos Stella og Lars Meldgaard den 25. februar. Normalt er de 14 personer i gruppen, men sygdom har fået mange til at melde fra.

Jeg kommer til at huske på de værdier,der holder gennem livet, og som jeg vil gå efter

    Fælles for dem alle er, at de gerne vil lære Gud og livet med ham bedre at kende. Nogle har gjort det, siden de var små. Andre er mere nye i det.

    Selv om de kun er fem: Tina, Christina, Nicky, Stella og Lars, som mødes for at snakke om et oplæg, der handler om den gavmilde Gud, så giver deres samtale et indtryk af, hvordan grundtonen er, når alle er sammen og snakker om liv og tro.

Det som holder mig oppe

Der bruges god tid på at vende bedeemner og at bede sammen, inden de går i gang med samtaleoplægget, som er to små film og forskellige spørgsmål og bibeltekster.

    De kaster sig over den første film, der handler om en guldgravers strabadser.

Det er ikke først og fremmest guldkorn tilsvære situationer, du skal søge, men det er relationen med Gud

    Stella sætter samtalen i gang ved at stille det første spørgsmål ud fra oplægget i håndbogen: »Hvad holder dig i gang, når du står i en svær situation?«

    »Det er spot on til dig, Tine«, siger Christina, der sidder ved siden af hende. Tine griber bolden. Hun har i længere tid kæmpet med en kræftsygdom.

    »Det, der holder mig oppe lige nu, er det kristne fællesskab. Det er meget vigtigt for mig. Det var ellers lige før, at jeg ikke var kommet i aften, for jeg er så træt og har feber. Men lige meget hvor dårlig jeg har det, så går jeg altid herfra med noget godt,« fortæller Tine, der blev hentet af Lars, så hun kunne komme til bibelgruppe.

Jeg søgte en præst

Christina forsøger at fokusere på det positive, når hun kommer ud i svære situationer, men det var svært, da hendes søn blev syg og døde.

    »Da blev jeg sat skakmat, så jeg gik til en præst, for jeg havde behov for at tro på noget. Troen på Gud blev en udvej for mig, og det er der, jeg finder styrke i dag,« forklarer Christina.

    Lars kigger opad, når han kommer ud i svære situationer.

    »Det hjælper mig at vide, at Gud er større end alt, når jeg ikke selv kan overskue en situation. Jeg har tillid til, at han vil være med mig hele tiden, og han skal nok også bringe mig igennem. Det gør, at jeg ikke på samme måde frygter, når mit liv en dag stopper,« forklarer han, og Christina kommenterer det: »Du har sagt det før, og det har virkelig bidt sig fast i mig, at du ikke er bange for døden, når du tror på, at Gud er større.«

Jeg ved ikke, hvor tingene står

Stella kommer ind på bønnen, som hun tyr til i svære situationer.

    »Når jeg har sagt alt til Gud, er det, ligesom jeg kan trække vejret lettere. Så hjælper han mig til at se situationen fra hans perspektiv gennem hans ord,« fortæller hun.

    Tine tilføjer ærligt: »Der er jeg nok ikke kommet til endnu i min tro.«

    Christina følger trop: »Stella, du ved, hvor tingene står i Bibelen, hvis du har brug for hjælp. Det ved jeg ikke, hvis jeg har det svært.«

    De får en snak om, hvordan man kan få hjælp til at finde rundt i Bibelen. Stella henviser til nogle små bøger, som missionskonsulent Maria Legarth, der også er med i gruppen, har givet dem alle sammen.

    »Jeg følger én af de små bøger, hvor jeg læser et stykke med de tilhørende bibelvers, og dem tager jeg til mig og lader det være Guds ord til mig den dag,« forklarer Stella.

    »Mange gange har jeg oplevet, at så har det ord passet lige ind i min situation.«

Det er utroligt, at Gud kan få Bibelen til at passe til alle de mennesker, der læser i den hverdag

    Tine smiler stort: »Det har jeg også prøvet. « Og Stella slår ud med armene: »Det er utroligt, at Gud kan få Bibelen til at passe til alle de mennesker, der læser i den hver dag.«

Man bliver stærk af Bibelen

»Jeg kan godt høre, at det er godt at få lidt rytme i det, for nogle gange glemmer jeg at læse i Bibelen, hvis jeg er træt, eller er optaget af andre aktiviteter,« fortsætter Christina.

    Lars sætter tingene lidt i perspektiv.    

    »Christina, det er ikke først og fremmest guldkorn til svære situationer, du skal søge, men det er relationen med Gud.«

    Christina nikker og kommer med en refleksion: »Det gør én stærkere at tro på Gud. Det er guld værd at have en bibel, man kan bruge. Det bliver man stærk af.«

Hverdagsaktuelt

Tiden er løbet fra bibelgruppen, så de når ikke resten af aftenens oplæg. Mens de tygger franskbrød, vender de deres indtryk af Udforsk Livet.

    Den femte person i gruppen, Nicky, har indtil nu holdt sig lidt tilbage.

    »Jeg kan godt lide, at den første film sætter nogle tanker i gang om aftenens emne, så vi får en god snak. Den anden film sætter det ind i en bibelsk kontekst, som giver mig tanker at leve videre på. I aften fik jeg et billede inden i mig. Det sagde mig noget om, at jeg har brug for at have et sted, hvor jeg kan have fokus på Gud,« fortæller Nicky.

    Stella fremhæver spørgsmålene i konceptet.

    »Det er åbne spørgsmål, som gør, at flere kan komme med input, hvad enten man kender meget eller lidt til Bibelen.« Hendes mand peger på det hverdagsnære i filmene.

    »Det er fedt, at Guds ord kan gøres så hverdagsaktuelt. Det åbner op for mange forskellige samtaler,« siger Lars.

    Det første ord, der popper op hos Christina, når hun tænker på konceptet, er værdier.

    »Jeg kommer til at huske på de værdier, der holder gennem livet, og som jeg vil gå efter,« siger hun.Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter