En ny begyndelse

Evangeliet finder igen og igen nye veje, åbner døre og sætter fri. Også der, hvor de kristne er få og pressede.

En ny begyndelse – det er den overskrift, som Agger Indre Mission har sat over den nye retning, som missionsarbejdet i den lille fiskerlandsby har taget

For år tilbage var Agger et åndeligt kraftcenter med et stort IM-fællesskab, eget hus og mange aktiviteter. I dag er de meget færre, og huset er solgt. Men ikke opgivet. Tværtimod. Agger har valgt at prøve helt nye muligheder af. Der er tænkt kreativt, og det gamle missionshus har fået en anderledes genstart.

Det gælder også andre steder i Thy og på Mors, hvor et treårigt missionsprojekt allerede sætter spor og skaber forandring. Evangeliet vil hele tiden finde nye veje.

Kristendommens vugge

Jeg ved ikke, om det holder at sammenligne situationen i Thy og på Mors med situationen i Tyrkiet. I hvert fald er kirken også der i gang med en genstart.

Engang var Tyrkiet kristendommens kraftcenter og udgangspunkt for den nye kristne kirke, som blev etableret af de første kristne. Det var her, Paulus’ første missionsrejser gik til, og her en stor del af Apostlenes Gerninger udfoldede sig.

I dag er Tyrkiet et af de såkaldt unåede folk, forklarer Sander Hansen, som har kontakt med mange af Tyrkiets små kristne grupper. Et land med så få kristne, at de færreste tyrkere nogensinde vil møde en af slagsen. Ikke desto mindre spirer det også her. Trods stærk modstand fra de muslimske omgivelser.

Og her i Danmark tages der også små skridt blandt tyrkerne, kan Anker Nielsen berette.

Virkelig frie

Tilfældigvis handler bibelstudiet i dette impuls også netop om Tyrkiet, hvor Paulus’ første missionsrejse gik til. Også dengang var der stor modstand, som dog ikke forhindrede vækkelsen og den nye kirkes frembrud.

Det kristne budskab var og er et budskab om frihed og ufortjent tilgivelse. Og ligesom jøderne på Jesus’ tid opponerer også mange danskere i dag: Jamen vi er da frie, vi er endda verdens lykkeligste folk. Hvad skal vi med evangeliet? Og Jesus svarer: »Enhver, som gør synd, er syndens træl«. Sådan overfører Jóannis Fonsdal prædiketeksten til vores tid og situation.

Thorkil Lundberg minder os om, at alt, hvad Gud har givet Jesus, har Jesus givet videre til os. Det er fantastisk.

 


Seneste forord
Annoncer