En tryg og fast grund for livet

Mennesker kan hjælpe hinanden ved at give små kærlige skub.

September har været solrig og varm, men efteråret er her, og det bliver mørkere. Måske en eller anden får lyst til at sidde i en lænestol med et magasin og en kop kaffe eller te. Så er impuls nr. 20 en mulighed.

Denne udgave indeholder artikler om vidt forskellige emner. Læserne kan for eksempel møde Jonathan Kiel Thormann, der er landsleder i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS). Han fortæller om sit liv og sin vej til opgaven som landsleder i DFS.

»Vi vil gerne, at børnene hører om den kristne tro, som er grundlaget for vores liv, og som vi er trygge og glade ved,« siger landslederen.

Temasider

Et helt andet emne er temasiderne om at spille på computer. Det er en fritidsinteresse, som nogle er optaget af. Men hvorfor er missionær Henrik Jarman Topsøe i gang med at etablere et nyt fællesskab for gamere? Og hvorfor kan eleverne på Grejsdalens Efterskole vælge e-sport som valgfag? Det giver temasiderne et indblik i.

»Mit succeskriterie er, hvis eleverne formår at blive bedre i samarbejdet og spille hinanden gode. Det er noget, de også kan bruge i mange andre sammenhænge, « forklarer en lærer ved Grejsdalens Efterskole.

Jesus skaber nyt

En artikel giver et lille indblik i, hvad der er sket i den lille by Vigeland i det sydlige Norge. Overskriften lyder sådan her: »Jesus gik mellem stolerækkerne«. Måske overskriften giver nogle læsere lyst til at se nærmere på de sider. I prædikenen fortæller valgmenighedspræst Daniel Søgaard Lind om, hvordan Jesus skaber nyt i menneskers liv. »Vi får aldrig en bedre chance. Vi kommer aldrig til at høre eller se noget lignende. Ingen andre end Jesus kan tilbyde os nogen større befrielse,« skriver han.

I et Pulsslag fortæller Berit Skødt om, hvordan mennesker kan hjælpe hinanden ved at give et lille skub. »Vi har alle sammen brug for små kærlige skub i vores hverdag,« skriver hun. »Et skub, der giver opmuntring, en lille tak, en anerkendelse og naturligvis forbøn, så vi kan få kræfter igen.«

En række andre artikler og nyheder giver stof til eftertanke. Det er redaktionens håb, at dette nummer peger på den kristne tro, som er en fast grund for livet. Små kærlige skub, når efterårsmørket trænger sig på. God læselyst og velkommen til impuls nr. 20!

Læs impuls nr. 20


Seneste forord
Annoncer