Lys på vejen

Lyset står stærkest, når det er mørkt. Og i denne tid har vi brug for at opdage alle de lys, vi kan finde.

Nu hvor vintermørket fylder de fleste af døgnets timer, får de mange små lys en særlig betydning. Ja, vi ser faktisk bedst lyset, når det er mørkt. Lysene fjerner ikke mørket, men de lyser op, spreder hygge og giver håb, skriver Nikolai Meyer Møller. Den danske hygge-kultur har meget med lys at gøre: Det varme, lune lys fra stearinlys, kaminer, fakler og bål føles godt og får os til at rykke sammen. Byens gader er fyldt med lys, og derhjemme pynter vi med lys i alle afskygninger.

Viser vej gennem mørke

Det lærer også både psykologien og teologien os: i mørket skal vi fokusere på lyset. De små glimt af håb og fremtid, som ofte står endnu tydeligere frem i mørket, viser os vejen gennem mørket. Det gælder ikke mindst, når mørket er ondt og fuldt af had. Sådan som vi for øjeblikket oplever det i konflikten med Hamas. Og som mange af vores flygtninge kan fortælle om. Det kan du læse om i vores tema.

Adventstiden forkynder dom over alt det onde. Vi bliver mindet om, hvorfor det var nødvendigt for Gud at blive menneske. Fordi alle mennesker i sig selv er fortabte og har brug for en frelser, skriver Søren Aalbæk Rønn i prædikenen til 2. søndag i advent.

Jesus er adventstidens største lys. Men også Guds mange løfter i Bibelen er som små julelys, der peger fremad og giver håb. Sådan som vi kan læse om det i Søndagstanker.

Jul på kirkegården

Selv kirkegården bliver til et hyggested i vintermørket. Ikke med lyskæder og plastikpynt, men med naturens egne materialer, fortæller kirkegårdsleder Daniel Kronborg, for hvem denne tid på året er den travleste. I Tarm er kirkegården blevet en rigtig juleattraktion

I Aarhus har et nyt IMU-fællesskab set dagens lys. Vi har brug for et hverdagsfællesskab, hvor vi bliver fyldt op og bliver inspireret til at tro på Jesus, fortæller tre unge piger, som står bag initiativet.

Vi har brug for hele tiden at blive mindet om, hvor vi henter håbet. Ikke blot om søndagen. Ikke blot til de store højtider og begivenheder. Hele året og hver dag.

Læs impuls nr. 24


Seneste forord
Annoncer