Påsken inspirerer

Påsketro og skaberglæde går hånd i hånd og vidner om, at når Gud skaber nyt i mennesker, så slipper han også skaberkraften løs.

På intet tidspunkt i historien har Gud talt stærkere end i påsken. Her møder vi det stærkeste budskab, som nogensinde er sendt ud i verden.

Beretningen om Jesus’ død og opstandelse er Guds suveræne budskab om håb, frihed og ny begyndelse for alle mennesker. Og hvor det bliver modtaget i tro, skaber det en glæde og taknemlighed, som ikke kan holdes tilbage. Den giver sig udtryk i lovsang og tilbedelse og i en skaberglæde, som vidner om Guds egen kreative magt.

Den kan udfolde sig gennem musik, kunst, kagekunst og endda mode, og det kommer vi alt sammen omkring i denne påskeudgave af impuls.

Påske med sanser

Vi møder konditoren, der væver det kristne budskab ind i sine fantastiske kager ved at skabe dybe symbolske forbindelser mellem smagenes og farvernes elementer og påskens temaer.

Vi møder tre unge iværksættere, der bruger mode som et middel til at udtrykke deres tro og til at skabe dialog mellem mennesker.

Vi møder en musiker, der oplever musikkens kraft til at åbne sindet for evangeliet, og som leder efter nye veje til at forkynde budskabet gennem toner og melodier.

Og vi møder en kunstner, hvis værker åbner nye dimensioner af forståelse og erkendelse af troen, og som inspirerer til nye perspektiver på påsken.

Det er historier, der på hver sin måde fortæller, hvordan vi kan bringe vores gaver og talenter i spil for at vidne om påskens budskab. Og det er historier, der understreger, at når vi sanser verden, så sanser vi også Gud og hans skaberglæde. Og lige præcis det åbner påsken op for.

Glimt af evigheden

Opstandelsen åbner for en håbefuld tilgang til livet og kaster et optimistisk lys ind over vores hverdag, skriver Hans Erik Bjærre i sin påskeprædiken, der også peger på, hvordan Gud sender små glimt af evigheden til os.

Peter Legarth tilføjer, at hvor der er meget kærlighed, er der også meget tjeneste. For at elske Jesus er at tjene Jesus. Og at tjene Jesus udfolder sig i hverdagens små konkrete handlinger, hvor vi tjener og elsker hinanden.

 


Seneste forord
Annoncer